Kooperatif ortaklığından çıkarılma
The expulsion from the cooperative partnership
  1. Tez No: 277227
  2. Yazar: ZEHRA BAHAR KOCAOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kooperatif, Kooperatif ortaklığı sıfatı, Kooperatiften çıkarılma, Cooperative, Cooperative Partnership Name, The Expulsion from Cooperative
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ticaret Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
İnceleme konumuz, ? Kooperatif Ortaklığından Çıkarılma? olup, 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu çerçevesinde ele alınmıştır. Konumuzun incelenmesine öncelikle genel bir inceleme yapılarak başlanmıştır. Çalışmamız ?giriş? ve ?sonuç? dışında iki bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, kooperatif tanımlanarak genel olarak ortaklık sıfatının kazanılma ve kaybedilme yolları ele alınmıştır.İkinci bölümde kooperatif ortaklığından çıkarılma, 3476 sayılı yasa değişikliği de göz önünde tutularak ele alınmış, çıkarılmaya karşı başvuru yollarına değinilmiş ve Kooperatifler Kanunu madde 27 ile ortaklık sıfatının kaybı hali de incelenmiştir.Çalışmamızda konuyla ilgili Yargıtay kararlarına da yer verilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our examining subject is ?The Expulsion from The Cooperative Partnership? which is received priority considetation by Law No:1163 Cooperative Law. Firstly, our examination begins with making a common research and it consists of two sections except introduction and conclusion.In the first section, Cooperative is identified generally and the gaining and losing of partnership name are investigated.In the second section, The expulsion from Cooperative partnership is come up with Law No: 3476 that is taken in to consideration with jurisdiction change. The ways of application are mentioned with respect to losing of partnership and Article 27 in the Cooperative Law, losing of the partnership name is examined.In our study, we tried to give information about Supreme Court of Appeal?s decision.