Konut sektöründe uygulanan pazarlama stratejileri ve Ankara ölçeğinde bir uygulama
Marketing strategies of housing sector and an investigation on Ankara scale
  1. Tez No: 277286
  2. Yazar: MESUT KEMAL AYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECAİ ÇINAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama stratejisi, Pazarlama karması kararları, Konut sektörü, Konut pazarlaması, Marketing Strategy, Marketing Mix, Residential Sector, Marketing Residential
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Pazarlama stratejileri, işletmenin enerjisini ve kaynaklarını hedef pazar payını ve satış gelirlerini artırma metodudur. Ürün geliştirme, promosyon, dağıtım ve fiyatlandırma kararlarından oluşan pazarlama stratejisi işletmenin, belirli zaman aralığında pazarlama hedefini ve nasıl başaracağını belirler. Konut sektöründe faaliyet gösteren işletmelerinde hedeflerine ulaşabilmesi için doğru pazarlama stratejilerini uygulaması gerekir.Bu çalışma kapsamında rekabetin hızla arttığı konut sektöründe, rekabet üstünlüğüne götürecek doğru pazarlama stratejilerinin nasıl olabileceği araştırılmıştır. Bu bağlamda, öncelikle konut sektörünün Türkiye'deki durumu, gelişimi ve konut sorunu hakkında detaylı bilgi verilmiş ve daha sonra halihazırda uygulanan pazarlama stratejileri hakkında bilgi verilmiştir. Çalışmanın son kısmında, konut üreticilerine uyguladıkları pazarlama stratejileri hakkında bir anket uygulanmış ve işletmelerin özellikleri ile pazarlama karması kararları arasındaki ilişkiler tespit edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Marketing strategy is a method of focusing an organization's energies and resources on a course of action which can lead to increased sales and dominance of a targeted market niche. A marketing strategy combines product development, promotion, distribution, pricing; identifies the firm's marketing goals, and explains how they will be achieved, ideally within a stated timeframe. Establishment working in residentiual sector have to apply true marketing strategies to achieve their goal also.This study research to find the best marketing strategies lead to competetive advantage in residential sector racing rapidly increasing. In this context, first status, problems residential sector in Turkey and current applications of marketing strategies are explained in detail. As the last step a survey applied to the companies in residential sector in Ankara about their marketing strategies and tried to find the relations between company?s structure and marketing mix decisions.