Attitudes of university preparatory school students towards ICT enhanced homework
Üniversite İngilizce hazırlık okullarındaki öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojisi destekli ev ödevlerine karşı tutumları
- Tez No: 278178
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH ERTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Yabancı dil eğitimi, bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT), ev ödevi, tutum, Foreign Language Teaching, Information and Communication Technology (ICT), homework, attitude
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yabancı Diller Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngilizce Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin İngilizce öğretiminde, bilgi ve iletişim teknoloji (BİT) destekli ev ödevlerine karşı tutumları araştırılmıştır. Çalışmanın uygulama aşamasında, öğrecilere hem BİT destekli ev ödevleri hem de geleneksel yönteme dayalı ev ödevleri verilmiştir.Öğrencilerin BİT destekli ev ödevlerine karşı tutumlarını incelemek için, dönem sonunda anket uygulanmıştır. Anketteki sorular, öğrencilerin BİT destkeli ev ödevlerine karşı tutumlarını ölçmeye yönelik hazırlanmış olup bilişsel, devinimsel ve duyuşsal faktörlere göre sınıflandırılmıştır. Veriler, 85 öğrenciye uygulanan bu anketten toplanmıştır.Öğrencilerin genel tutumlarını analiz etmek için, bilişsel, devinimsel ve duyuşsal faktörler göz önünde bulundurulmuştur. Anket sonuçları, bazı zorluklara karşın, öğrencilerin yabancı dil eğitiminde BİT destekli ev ödevlerine karşı olumlu tutuma sahip olduklarını ve BİT'in pontansiyelinin farkında olduklarını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
This study explored the attitudes of university students towards Information and Communication Technology (ICT) enhanced homework assignments in language teaching and learning contexts. During the application period of the study, the participant students were assigned ICT enhanced homework assignments as well as traditional type of homework assignments.To examine the students? attitudes towards ICT enhanced homework assignments at the end of the term, an attitude questionnaire was administered. The items in the questionnaire focused on students? opinions on ICT enhanced homework and were related to the factors of attitudes; cognitive, behavioral and affective. The data were collected through this questionnaire which had been distributed to 85 university students.The cognitive, behavioral and affective factors of attitudes were taken into consideration in order to analyze the overall attitude of the students. Questionnaire results reveal that despite a few difficulties they face, students have positive attitudes towards the use of ICT enhanced homework assignments in language instruction and are aware of the potential of ICT.