Tüketicilerin online hizmet sağlayıcıları kabul sürecinin belirleyicileri: Bankacılık sektöründe bir araştırma
The determinants of acceptance process of online service providers by customers: An emprical research in banking sectors
  1. Tez No: 279378
  2. Yazar: EVRİM ÇELİK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SİMA NART
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Online bankacılık hizmetleri, İnternet bankacılığı, Online hizmetler, Online hizmetlerin kabulü
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmada online bankacılık hizmetlerinin müşteriler tarafından kabul (benimseme) sürecini belirleyen etkenler ve online bankacığın kullanımını etkileyen faktörlerin neler olduğu analiz edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla çalışmada ilk önce literatür taraması yapılmış, ve bankacığın tanımı ve fonksiyonları, genel olarak bankacılık hizmetlerinin neler olduğu ve son yıllarda bankacılık sektöründe yaşanan değişimler ve bunların nedenleri açıklanmaya çalışılmıştır. Daha sonra bankacılık sistemi ve online hizmetler incelenmiş ve bankacılık sektörünün sundukları online hizmetler ayrıntılandırılmıştır. Online bankacılık hizmetlerinin sunduğu avantaj ve dezavantajlara yer verildikten sonra Türkiye'de online bankacılık hizmetlerinin kabul sürecini etkileyen faktörlere yer verilmiştir. En son bölümde ise online bankacılık kullanımı ile ilgili bir alan araştırmasına yer verilerek bu unsuru etkilemesi muhtemel olan faktörler üzerine bir regresyon analizi yapılmış ve sonuç olarak güvenlik ve gizlilik, algılanan fayda, algılanan kullanım kolaylığı ve internet bankacılığı ile ilgili bilgi düzeyinin, online bankacılık hizmetlerinin kullanımını olumlu bir şekilde etkilediği bulgusuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study, customer acceptance of online banking and online banking process, the impact of what are the factors that affect the use of rope that were analyzed. For this purpose, first the literature was performed, and the bank rope definition and function, in general banking services, what is going on and in recent years in the banking sector changes experienced and their causes are explained. Then examined and the banking system and online services they offer online services are detailed in the banking sector. The advantages and disadvantages of online banking services has been given to Turkey after the adoption of online banking services have been placed on factors affecting the process.The last section of the online banking user with a field research site by giving the elements likely to affect the factors on a regression analysis is done and as a result of security and privacy, usability, perceived group that internet banking-related information, online banking services use a positive effect on the findings have been reached.