Tazminat davalarının Kamu Hukuku (tam yargı davaları) Özel Hukuk karşılaştırmalı olarak incelenmesi
Compensation in Public Law cases (full judicial proceedings) as a comparative study of Private Law
  1. Tez No: 280255
  2. Yazar: HASAN TAHSİN IŞILTAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT SEZGİNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, Law, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tazminat, Sorumluluk, Zarar, Süre, Destek
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İdare Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Tazminat davaları özel hukuk ?kamu hukuku karşılaştırmalı olarak incelenmeye çalışılmıştır. Tezin kapsamı Bedensel zararlar sonucu açılan Tam Yargı Davalarıdır. Bu davalar maddi tazminat, Destekten Yoksun Kalma Tazminatı, Manevi Tazminat olarak görülmektedir. İki ayrı usul yasasının olması gerek özel hukuk açısından gerekse idare hukuku açısından davaların açılmasında takip edilmesi gereken yöntemleri, süreye, görev ve yetkiye ilişkin konuları ayrıntılı incelemeyi zorunlu kılmıştır.Tazminat davalarında sorumluluk konusu ve de zarar önemine binaen ayrıntılı incelenmiştir.Bu davaları kimler açacaktır? Açılan davalar sonucu mahkemeler ne tür kararlar vermekte, olayın çözümüne nasıl yaklaşmaktadırlar. Bu hususlar mümkün olduğunca karşılaştırmalı olarak incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Private law- common law compensation cases was to investigate the comparative. Scope of the thesis as a result of physical damage are the drop Full Judicial Case. These cases financial compensation, the Compensation of Kalman Deprived of support, is seen as moral Compensation. Law requires two separate procedures both in terms of private law litigation in terms of administrative law must be followed in procedures, time, duties and powers related to the issues detailed review was required. Subject and the importance of responsibility for damage compensation lawsuit Based on detailed investigated. Who will open this case? What types of lawsuits filed as a result of court decisions are, how close to the solution of the event are. This matters as much as possible was to investigate comparatively.Keywords;CompensationResponsibilityLossDurationFramework