Paralel Hiperyüzeyler teorisi ve kinematikteki uygulaması
  1. Tez No: 28436
  2. Yazar: HASAN ES
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİLMİ HACISALİHOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Öklid uzayı, Hacim Elementi, Şekil Operatörü, Normal Eğrilik, Gauss Eğirliği, Yüksek Mertebeden Gauss Eğrilikleri, Ortalama Eğrilik ve Hortumun Hacmi, Euclidean Space, Volume Element, The Shape Operator, Normal Curvature, Gaussian Curvature, Higher Order Gaussian Curvatures Mean Curvature and the volume of tubular. Page : 62
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
PARALEL HIPERYÜZEYLER TEORİSİ VE KİNEMATİKTEKİ UYGULAMASI (Yüksek Lisans Tezi) Hasan ES GAZI ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Şubat 1993 OZ Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm temel kavramlara ayrılmıştır. îkinci bölümde paralel hiperyüzeyler kavramı ele alınarak, paralel hiperyüzeyler arasındaki özellikler ile aralarındaki bağıntılar bulunmuştur. Daha sonra, hiperyüzeyler ve paralel hiperyüzeylerin hacimleri arasındaki bağıntılar ile paralel hiperyüzeyler üzerindeki eğrilik çizgilerinin uzunlukları incelenmiş ve hesaplanmıştır. Üçüncü bölümde ise paralel hiperyüzeyler teorisinin kinematikteki bir uygulaması olan yörünge hortumunun hacmi hesaplanmıştır. Bilim Kodu: 403.02.01
Özet (Çeviri)
THE THEORY OF PARALLEL HYPERSÜRFACES AND ITS APPLICATION TO THE KINEMATIC (M. Sc. Thesis) Hasan ES GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY February 1993 ABSTRACT This thesis consists of three chapters. In the first chapter we present the basic concepts. In the second chapter, by considering the concepts of parallel hypersurfaces, we find some properties and relations between any two parallel hypersurfaces. In particular, we give the relations between the volumes of any two parallel hypersurfaces. Moreover, we investigate and evaluate the length of curvature line of any two parallel hypersurfaces. In the third chapter, we calculate the volume of a tubular which is an orbit. This is an application to the kinematic of the theory of parallel hpyersurfaces. Science code: 403.02.01