Hahn özellikli dizi uzayları
Sequence spaces with Hahn property
  1. Tez No: 284913
  2. Yazar: EMEL SAVKU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CİHAN ORHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: FK spaces, sequence spaces, Hahn property, seperable Hahn property, matrix Hahn property
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır.İlk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır.İkinci bölümde, toplanabilme teorisinin ve topolojik vektör uzayları teorisinin bazıtemel kavramlarına yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, öncelikle Hahn özelliği tanımlanıp bu özelliğin fonksiyonel analitikgösterimi ve Hahn uzaylarının temel özellikleri ifade edilmiştir. Daha sonra, l? uzayının Hahn özelliğine sahip büyük altuzaylarının yapıları incelenmiş ve bazı örneklerverilmiştir.Dördüncü bölümde, matris Hahn özelliği ve ayrılabilir Hahn özellği tanıtılmış ve bukavramların temel özellikleri incelenmiştir. Bu kavramların, Hahn özellği ile aynıfelsefeye sahip olmalarına karşın daha geniş bir uygulama alanına sahip olduklarıgösterilmiştir.Son bölümde ise, Hahn-tipi özelliklerin uygulamaları verilmiştir.Anahtar Kelimeler : FK uzayları, dizi uzayları, Hahn özelliği, ayrılabilir Hahnözelliği, matris Hahn özellği.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters.The first chapter has been devoted to the introduction.In the second chapter, some basic concepts of summability theory and topologicalvector spaces theory have been recalled.In the third chapter, firstly the Hahn property has been defined and its functionalanalytic interpretation and basic properties have been explained. Subsequently thestructure of big subspaces of l? with the Hahn property has been investigated andsome examples have been given.In the fourth chapter, the concepts of matrix Hahn property and seperable Hahnproperty have been explained and their basic properties have been investigated.Although these concepts and the Hahn property share the same philosophy, it hasbeen shown that these properties are more widely applicable.In the final chapter, applications of the Hahn-type properties have been given.