Kadınhanı (Konya) ve çevresinde yetişen bitkilerin etnobotanik özellikleri
Etnobotanical features of plants in Kadinhani (Konya) and environments
  1. Tez No: 286375
  2. Yazar: LEVENT KESKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YAVUZ BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Bitki-İnsan İlişkileri, Etnobotanik, Kadınhanı, Ethnobotany, Kadınhanı, Plant-Human relationships
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 254
Özet
Bu çalışma Konya il sınırlarındaki Kadınhanı ilçe merkezi ve çevre köylerindeki bitkilerin etnobotanik kullanımlarına odaklanmıştır.4 kasaba, 37 köy ve 9 mahallede yaşayan ya da yaşamış olan 153 kişi ile görüşülmüştür. Araştırma alanındaki bitkilerden toplamda 39 familyaya ait 108 türün gıda (75 kullanım), tedavi (56 kullanım), yem (22 kullanım) eşya (13 kullanım), süs (2 kullanım), yakacak (9 kullanım) ve çeşitli amaçlar için (2 kullanım) kullanıldığı tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is focused on etnobotanic usage of plants that grown in Kadınhanı which is an administrative province in Konya and its villages. Interviewed with 153 people that lived in or lives in 4 towns, 37 villages and 12 districts. Plants of the research area which includes almost 108 species belongs to 39 families are determined to used for this following purposes. Food (75 use), treatment (56 use), feed (22 use), object (13 use), ornament ( 2 use), fuel (9 use) and for various purposes (2 use).