Medikal sektörde müşteri memnuniyeti: Adana, G.antep ve K.maraş illerinde yapılan bir alan çalışması
Customer satisfaction in medical sector: A case study in Adana, G.antep and K.maraş
  1. Tez No: 292876
  2. Yazar: SEHER YÜCEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER OKAN FETTAHLIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Müşteri, Müşteri Memnuniyeti, Medikal Sektör, Customer, Customer Satisfaction, Medical Sector
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Çalışmanın amacı medikal sektörde müşteri memnuniyetinin ölçülmesidir. Çalışma sonucunda elde edilen bulguların gerek literatüre ve gerekse medikal sektörde katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu amaçla özellikle müşterilere sunulan hizmet şekli üzerinde inceleme yapılmıştır. Çalışmanın teorik kısmında müşteri türleri, müşteri memnuniyeti, müşteri memnuniyeti modeli ve medikal sektör hakkında bilgiler ele alınmıştır. Çalışmanın uygulama kısmında ise, Adana, G.Antep ve Kahramanmaraş'ta medikallerde müşteri memnuniyetinin belirlenmesine yönelik çalışma yapılmıştır. Uygulama sonucunda müşterilerin medikal firmaların çalışma şeklinden müşteriye yaklaşımından memnun kaldıkları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to measure customer satisfaction. The results of the study are thought to be contributive to the literature and also the practitioners of medical sector. With this aim the type of the service provided to the customers are investigated. The theory of the study is based on essentials of the customer types, customer satisfaction, customer satisfaction model and medical sector. The case study is based on a survey which aims to measure the customer satisfaction in medical supply providers. As a result of the study it is observed that the customers are satisfied by the way that the medical supply providers? approach to themselves and their working style.