Kamu yönetiminin geleceği
The future of public administration
- Tez No: 293095
- Danışmanlar: PROF. DR. HAMZA ATEŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Gelecek, değişim, küreselleşme, teknoloji, yönetim, liderlik, toplum, Future, change, globalisation, technology, administration, leadership, society
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Medeniyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 207
Özet
Bu tez çalışmasında, günümüzde Türkiye ve küresel ölçekte kamu yönetiminde yaşanan gelişmeler ana hatlarıyla belirtilmiş; kamu yönetiminin gelecekte alacağı muhtemel şekil, eldeki veriler ve gelişme trendi dikkate alınarak değerlendirilmeye çalışılmıştır.Kamu yönetimi disiplinler arası bir alandır ve dolayısıyla ilgili olduğu alanlardaki gelişmelerin ve çevresel faktörlerin kamu yönetimini etkilemesi tabiidir. Geleceğin tahmini, büyük ölçüde dünü ve bugünü iyi analiz ederek yapılabilir. Bu çerçevede tezimizde hem negatif hem de pozitif bakış açısına göre kamu yönetiminin geleceği konusunda senaryolar üretilmiştir. Kamu yönetiminin doğasındaki ve işleyişindeki bu değişkenlik, kamudaki liderliği, yöneticiliği ve kamu görevlerini şüphesiz etkilemektedir. Bu nedenle geleceğin kamu yöneticileri ve liderlerinde olması gereken özelliklere tezde yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
n this thesis, emerging changes at public administration has been specified concisely both in Turkey and on a global scale; the possible state of public administration in future has been tried and evaluated by taking current indications and advancement trends into consideration.Public administration is an interdisciplinary domain and it is natural to be affected by the developments in related fields and environmental factors. Prediction of future can only be achieved by analyzing past and present substantially. In this context, it has been generated scenarios both positive and negative point of view on the subject of public administration?s future. Variability of public administration on its nature and mechanism, unquestionably influences leadership, administration and public services. For this reason, it has been stated must-have features of public leaders and administrators in the thesis.