De 24000 diesel electric locomotive: Simulation of the train dynamics and analysis of the rheostatic braking
De 24000 dizel elektrik lokomotifi: Tren dinamiklerinin simulasyonu reostatik frenleme sisteminin analizi
- Tez No: 29604
 - Danışmanlar: PROF. DR. MUAMMER ERMİŞ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Simulasyon, Dizel Elektrik Lokomotif, Tren Performansı, Dinamik Fren
 - Yıl: 1993
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 92
Özet
öz DE 24000 DİZEL ELEKTRİK LOKOMOTİFİ : TREN DİNAMİKLERİNİN SİMULASYONU VE REOSTATÎK FRENLEME SİSTEMİNİN ANALİZİ BÜKÜLMEZ, Nazim Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dali Tez Yöneticisi : Pof Dr. Muammer ERMİŞ: Ocak, 1 993, 83 sayfa Bu tezde DE 24000' lik lokomotifler için tren dinamikleri simulasyonu ve değişik reostatik frenleme sistemlerinin analizi yapılmıştır. Trenin simulasyonu, sürekli hal için temel kinematik eşitlikler ve amprik olarak çikarilmis bilgilere dayanmaktadır. Turbo Pascal 5.5 V programlama dili kullanılarak“ Hızlı Değerlendirme ”ve“Gerçsk Zamanlı Değerlendirme ”simulasyon programları bu tezin kapsamında geliştirildi. Bu iki program, hafizaya kayitli gerçek yol bilgilerini kullanmaktadır.“ Hızlı Değerlendirme”programı tren olusturumu için uygun iken, diğeri karsilıklı etkileşimli bir programdır ve kullanıcı tarafından girilen komutlara göre gerçek zamanlı olarak trenin performansını hesap eder. Ayrıca iki değişik tip reostatik frenleme sisteminin performansları, bu amaç için geliştirilen bir alt programla hesap edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DE 24000 DIESEL ELECTRIC LOCOMOTIVE: SIMULATION OFTHE TRAIN DYNAMICS AMD ANALYSIS OFTHE RHEOSTATIC BRAKING SYSTEM BÜKÜLMEZ, Nazım M.S. in Electrical & Electronics Engineering Supervisor: Frof.Dr. Muammer ERMİŞ January, 1 993, 33 pages. This MS thesis is devoted to the simulation of the train dynamics and analysis of the rheostatic braking system for the DE 24000 type locomotives, Simulation of the train was based of some emprical data collected and experiences gained by several railway authories, and some basic kinematic equations in steady state mode.“Hızlı Değerlendirme”and“Gerçek Zamanlı Değerlendirme”simulation programs are developed within the scope of this thesis by using Turbo Pascal 5.5 V programming language. They use the actual track data stored in the computer memory. " Hızlı Değerlendirme' program is suitable for the formation of the train while latter is being an interactive one, that is, calculates the motion and performance of the train in real time according to the driving commands inputted by the user, in addition, the performances of two different type rheostatic braking systems are calculated by the use of a subroutine developed for this purpose. Keywords : Simulation, Diesel Electric Locomotive, Train Performance, Dynamic Brake Science Code: 608.01.06