Hastaneye kabul sözleşmesi
Hospital admission agreement
  1. Tez No: 296044
  2. Yazar: MELİKE YAĞOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUSUF BÜYÜKAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Özel hastane, özel hastanenin yükümlülükleri, yükümlülüklerin ihlali, hastanın yükümlülükleri, Private hospital, obligations of private hospital, violation of obligations, obligations of patient
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Tezin konusu ?Hastaneye Kabul Sözleşmesi?dir. Hastaneye kabul sözleşmesi, hasta veya kanuni temsilcisi ile özel hastane arasında kurulan bir özel hukuk sözleşmesidir.Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde hastaneye kabul sözleşmesinin tanımı, görünüm tarzları, unsurları, hukuki niteliği ve kurulması incelenmiştir.İkinci bölüm tarafların yükümlülüklerini ve bu yükümlülüklerin ihlalinin şartlarını içermektedir. Tarafların yükümlülükleri iki başlık altında incelenmiştir. Bu başlıklar ?hastanenin yükümlülükleri? ve ?hastanın yükümlülükleri?dir.Tezin üçüncü bölümünde hastaneye kabul sözleşmesinin ihlalinin sonuçları, iç ilişkide sorumluluğun paylaştırılması ve hastaneye kabul sözleşmesinin sona erme nedenleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Subject of the thesis is ?Hospital Admission Agreement?. Hospital admission agreement is a civil law contract which is contracted among patient or legal representative with the private hospital.The thesis is composed of three parts. Definition of hospital admission agreement, types of hospital admission agreement, its component and organization of hospital admission agreement are analyzed in first part.Second part is including obligations of parties and condition of violation of these obligations. Obligations of parties are analyzed under two titles. These titles are ?obligations of hospital? and ?obligations of patient?.Third part is including consequences of violation of obligations, sharing of obligations and cessation of hospital admission agreement.