A Text recognition system for Turkish
Türkçe yazı tanıyan bir sistem
  1. Tez No: 29618
  2. Yazar: UMUT AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. METE BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Metin Tanıma, İkilik Düzene Çevirim, Ayrımlama, Eğim Düzeltimi, Sözlükle Onaylama, Text Recognition, Binarization, Segmentation, Skew Corrections, Dictionary Verification
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışmada ayrık basılmış Türkçe harfler için çok fontlu bir metin tanıma sistemi geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Bu sistem ikilik düzene çevirici, pürüz giderici, satır ve harflerin ayrılması, eğim düzeltimi, tanıma ve son işleme aşamalarından oluşmaktadır. Harflerin tanınması için kesit inceleme yöntemi kullanılmıştır. Son işlem de ise, tanıma kısmından şüpheli sonuçların çıkması durumunda onaylama işlemi yapılmaktadır. Sistem örnek dokumanlar üzerinde oldukça umut verici sonuçlar vermiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, an off-line multi-font text recognition system for printed and isolated Turkish characters is developed and implemented. This system includes binarization, smoothing, segmentation of lines and characters, skew correction, recognition and post processing stages. For recognition of the characters intersection analysis method is used. In the post processing stage verification of the recognized characters is done in case of doubtful recognition result. The system gives quite promising results on sample text images.