İzinli e-posta aracılığıyla pazarlamaya ilişkin Anadolu Üniversitesi İ. İ .B .F. öğrencilerinin görüşlerinin belirlenmesine yönelik bir araştırma
Authorized for marketing via e-mail at Anadolu University Faculty of Economics and Administrative Sciences research aimed at determining the views of students
  1. Tez No: 296596
  2. Yazar: YASEMİN OKAY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEVGİ AYŞE ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-Posta, İzinli E-Posta Aracılığıyla Pazarlama, Spam E-Posta, E-mail, Marketing via Permission E-Mails, Spam E-Mail
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Günümüzde internet yaygın olarak kullanılan teknolojik bir gelişimdir. İnternet üzerinde kullanılan en yaygın iletişim aracı da e-postadır. Şirketler bu yaygın iletişim aracını pazarlama kanalı olarak kullanmaktadırlar. E-posta aracılığıyla pazarlama faaliyetlerinde tüketicilere gönderilen e-posta mesajlarının anlaşılır olması gerekmektedir. Tüketici iznine dayalı olarak gönderilen bu e-posta mesajları, şirketlerin ellerinde bulunan e-posta listelerinde gerçekleşmektedir. Bu e-posta listelerinde yer alan müşteri bilgilerinin doğru olması gerekmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda gönderilen e-posta mesajları, müşteri istek ve ihtiyaçlarına uygun olmalıdır. Bu sayede etkili bir izinli e-posta aracılığıyla pazarlama yapılabilir.Bu çalışmanın amacı Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin izinli e-posta aracılığıyla pazarlama faaliyetlerine olan tutumlarının belirlenmesidir. Bu doğrultuda öğrencilere gönderilen e-posta mesajının içerik özellikleri, izinli ve spam e-postaya karşı gösterilen tutum ve davranışlar incelenmiştir. Bu çalışmadan elde edilen bulgulara göre, gönderilen e-posta mesajının okunmasında reklam içerikli mesajların ve mesaj uzunluğunun düşük düzeyde etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin spam e-postaya gösterdikleri ilginin düşük, izinli e-postaya karşı gösterdikleri ilginin ise yüksek düzeyde olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
Today internet is a widely-used technological improvement. The most common communication means are e-mails. Companies use this widespread communication means as a marketing channel. E-mail messages sent to consumers for the purpose of marketing must be clear to understand. Companies sent such e-mail messages to registered consumers within the knowledge and permission of the customer. All customer records on the lists must be correct. In accordance with these consumer information, emails must comply with consumers? demands and needs. Only in this way can an influential marketing procedure via permission emails be performed.The purpose of this study was to determine the attitude of students of Anadolu University towards marketing procedures via authorized emails. In accordance with this, the attitude and behaviour of students towards permission and spam email messages and their contents, were analyzed. As to the findings from this study, messages with an advertising content and the length of messages have low effectiveness on reading such e-mail messages. In addition, the interest in spam e-mails was low, whereas, the interest in permission e-mails was quite high.