Takım çalışması ve personel güçlendirme arasındaki ilişkinin belirlenmesine yönelik bir uygulama
Relationship between team work and empowerment and application in banking sector
- Tez No: 296756
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN ÖZLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Takım Çalışması, Personel Güçlendirme, Team Work, Empowerment
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 141
Özet
Uluslararası rekabet, küreselleşme, teknolojik gelişmeler ve müşteri beklentilerindeki değişim gibi birçok gelişmenin doğal bir sonucu olarak endüstri toplumundan bilgi toplumuna geçilmesi ile birlikte; örgütler için insan faktörünün önemi de gittikçe artmıştır.Günümüz örgütlerinin amacı, etkinlik ve verimliliği artırmak, müşteri memnuniyetini maksimum seviyeye çıkarmak ve personelin sorunlarının gidermek ve iş tatminini sağlamaktır.Çağımızın değişen gereksinimlerine karşı hızlı cevap verebilmek ve uyum sağlamak için örgütler yönetim tekniklerinde değişikliklere gitmişlerdir. Bu değişikliklerin sayısı oldukça çok olmasına rağmen takım çalışması ve personel güçlendirme diğerlerine göre daha önemli ve gözardı edilemez niteliktedir.Bu doğrultuda hazırlanan çalışmanın birinci bölümde takım çalışması ikinci bölümde personel güçlendirme ve takım çalışması ile ilişkisi, üçüncü bölümde ise bir bankanın belli bölgesinde çalışan personeli ile yapılan uygulama yer almaktadır.Hizmet faktörünün en önemli sektörlerinden biri olan bankacılıkta personel güçlendirmenin takım çalışması aracılığı ile müşteri memnuniyeti, personel kalitesi ve örgüt verimliliği üzerine etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The importance of the human factor for the organizations has been increased with the passing from the industrial society to the information society as a result of many developments including international competition, globalization, technological advancement and changes in the customer demands.The aims of today?s organizations are to gain efficiency and productivity, to raise the customer satisfaction to the utmost level, to eliminate the problems of the personnel and o provide labor satisfaction.The organizations have started to change their management techniques in order to respond quickly to the changing requirements of today. Despite the fact that the number of these changes is considerably high, team work and empowerment are more important than the others and can not be ignored.In this context, within the first section teamwork has been evaluated, in the second section personnel strengthening and its relationship with the teamwork has been discussed and in the third section the application made with the personnel of Bank and the relationship between these two concepts have been analyzed.The effects of empowerment on customer satisfaction, personnel quality and organization efficiency via teamwork have been analyzed in the banking sector which is one of the most important sectors of the service factor.