Gelir dağılımının iyileştirilmesinde mikrokredilere kaynak oluşturabilecek finansal araçlar
Financial means which are going to be able to form the basis for microcredits in reclaiming income distribution
- Tez No: 296757
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MAHMUT ZORTUK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: Gelir, Gelir Dağılımı, Gelir Eşitsizliği, Yoksulluk, Kalkınma, Büyüme, Mikrokredi, Mikrofinans, Yatırım, Refah, Income, Income Distribution, Income Inequality, Poverty, Development, Growth, Microcredit, Microfinance, Investment, Prosperity
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bilgi ve teknolojideki ilerlemeler ile birlikte enformasyon iletimindeki artış dünya gelir düzeyinde artış kaydedilmesini olanaklı kılmış ve geneli itibari ile refah seviyesine katkıda bulunmuştur. Ancak toplam gelirde elde edilen artış adaletli bir dağıtımın sağlanamaması nedeni ile zengin ? yoksul ayrımında gittikçe derinleşen bir uçurumun oluşmasına da engel olamamıştır.Bu çalışma, özünde dünya refah seviyesindeki artışın devamlılığını gelir dağılımındaki adaletsizliği azaltarak sağlama olanağını konu edinmektedir. Bu sebeple yoksul kesimler için geliştirilen mikrokredilerin sermaye piyasalarının bir konusu haline getirilebilineceği düşünülmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde konu ile ilgili genel tanım ve kavramlara yer verilmektedir. İkinci bölümde mikrofinansman sektörünün gelişimine zemin hazırlayan etkenlere değinilmektedir. Son kısımda ise mikrofinans sektöründe finansman temininde finansal araçlardan yararlanılmasının gerekliliği üzerinde durulmaktadır.
Özet (Çeviri)
Rising in information transfer associated with the improvements in knowledge and technology has enabled to obtain in growing the world income grade and in general has contributed to prosperity level. However, growing at the total income which is obtained, with the reason of lack of being able to procure fairly dealing, couldn?t prevent to arise in getting deep at the differentiation of rich ? poor either.Substantially, this study issues potentiality of providing of sustainable of rising at the world prosperity level with decreasing inequity at the income distribution. Therefore, it is taken into consideration that microcredits which are advanced for the poor communities, are going to be abled to brought into the form of a subject of capital markets. In the first stage of study, general definitions and notions that are relevant with the subject are included. In the second stage, the factors are mentioned which are paving the way for advancing microfinance sector. As for the last stage, in funding of microfinance sector, necessity of being capitalized on financial means is accentuated.