Etkili iletişim becerileri ve beden dili
Effective communication skills and body language
- Tez No: 297731
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN GÜREL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: İletişim, Etkili İletişim Becerileri, Beden Dili, Communication, Effective Communication Skills, Body Language
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
u çalışmada günümüzde oldukça önemli bir konu haline gelen iletişim olgusu ve iletişim olgusunun bir alt dalı olan beden dilinin günlük hayatta, eğitim ve iş dünyasında olan önemi ve yararları irdelenmektedir.Bu amaçla öncelikle iletişim ve beden dilinin genel tanımı, özellikleri, dünyada ve Türkiye'de gelişimi, bu konularda dünyada ve Türkiye'de yapılmış bilimsel çalışmalara yer verilerek bu konuların içinde bulunduğumuz inovasyon ve iletişim çağındaki önemini vurgulamaya yönelik bir zemin hazırlanmıştır.Çalışmada ayrıca iletişim becerileri ve beden dilinin eğitim kurumlarındaki önemi vurgulanarak bu konuda yapılmış bilimsel araştırmaların sonuçlarına da yer verilmiştir.Çalışmanın ana materyalini iletişim becerileri ve beden dili ile ilgili literatür, üniversitelerde tamamlanmış olan bilimsel çalışmalar ve internet üzerinden elde edilen makale ve derlemeler oluşturmaktadır. Değişik kaynaklardan elde edilen bilimsel veriler doğrultusunda iletişim ve beden dilinin tarihsel gelişimi, sosyal hayatta, iş hayatında ve eğitim- öğretim alanındaki önemi değerlendirilmiştir.Etkili iletişim becerileri ve beden dilinin ayrıntılı olarak incelenmesi sonucunda bu olguların bilinçli ve etkin bir şekilde kullanılmasının iş hayatı, sosyal hayat ve eğitim alanında kişiler arası her türlü ilişkiyi güçlendirdiği, çatışmaları azalttığı ve her alanda başarıyı arttırdığı tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study a very important issue today, communication has become a phenomenon and as a sub-branch, in case of body language communication in daily life, education and business world is concerned with the importance and benefits.For this purpose, general description of communication and body language, properties, development of the world and in Turkey, and Turkey in the world on these issues has been given to these issues in scientific studies to emphasize the importance of a ground has been prepared in the present age of innovation.The study also highlighted the importance of communication skills and body language educational institutions are included in the results of scientific research done on this issue.The main material of the study, the literature on communication skills and body language, which was completed at universities and scientific research articles and reviews are obtained via the Internet. Scientific data obtained from various sources in accordance with the historical development of communication and body language, social life, business life and the importance of education in the field were evaluated.Effective communication skills and body language as a result of detailed examination of these cases the effective use of conscious and business life, social life and all kinds of interpersonal relationships to strengthen the field of education, reduce conflicts and increase success in all areas have been identified.