İçerik pazarlamasının konaklama işletmelerinde uygulanması: İstanbul otelleri örneği
The implementation of content marketing in the hotel industry: The example of hotels in İstanbul
- Tez No: 417854
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL KIZILIRMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Konaklama İşletmeleri, Pazarlama, İçerik Pazarlaması, Marka Hikayesi, Hotels, Marketing, Content Marketing, Brand Stories
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
Pazarlama ortaya çıktığı ilk yıllardan itibaren sahip olduğu dinamik yapısı sebebiyle devamlı değişime uğramıştır. Özellikle de internet kullanımının yaygınlaşması ile, işletmeler, yeni mecralar üzerinden pazarlama faaliyetlerini yaparak tüketicilerine ulaşma fırsatını elde etmişlerdir. Günümüzde işletmelerin başarılı olabilmeleri için tüketicileri ile aralarında bir bağ kurması gerektiği bilinmektedir. İşte içerik pazarlaması bu noktada devreye girmektedir. İşletmelerin mevcut veya potansiyel müşterileri ile aralarında bağ kurabilmelerinde marka hikayelerinin yeri büyüktür. Marka hikayeleri ile, tüketiciler arasında duygusal anlamda bağ kurmak mümkündür. Bunun yanı sıra tüketicilerle onları eğlendirerek ya da bilgilendirerek de bağ kurulabilir. Bu aşamada da artık işletmelerin yoğun olarak pazarlama faaliyetlerinde yer verdikleri sosyal medya üzerinden paylaşılan içerikler ön plana çıkmaktadır. İster sosyal medya üzerinden olsun, ister marka hikayesi ile yapılsın, içerik pazarlaması işletmeler için vazgeçilmez hale gelmiştir. Günümüz işletmelerinde bu kadar önemli hale gelen içerik pazarlamasının deneyime dayanan turizm endüstrisinde ne ölçüde kullanıldığını belirlemek amacıyla, İstanbul'da faaliyet gösteren 5 yıldızlı otel işletmeleri incelenmiştir. Çalışma genel olarak üç bölümden oluşmaktadır. 1. ve 2. bölümlerde literatür taramasına yer verilerek hem pazarlama hem de içerik pazarlaması ele alınmıştır. 3. bölüm de ise anket yöntemi kullanılarak konaklama işletmelerinde içerik pazarlaması faaliyetleri incelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Marketing is a developping process due to its dynamic nature. Especially companies had to have the chance to communicate with its customers on the new channels with the rise of the usage of Internet On the 21st Century it is very well known by the companies to being succesful is the only way to have strong connections with its customers. On that point Content Marketing occurs as a very important marketing strategy for the companies. Brand stories has an impact role on having the strong connection with with the existing and potential customers. On the other hand it is also possible to make the connection with the customers by entertaining or educating. In this case marketing via social media channels is having an important impact for the companies. Whether the companies are sharing contents on social media or marketing their brand stories, Content Marketing has become an important role for the marketing strategies. As Content Marketing has become an important role for the companies, it has become importance for the tourism as well. The aim of this paper is to evaluate the content marketing activities for the hotels. With this purpose the research has been made in the 5 star hotels in Istanbul. The paper contains 3 chapters. In chapter 1 and 2 there was made a large literature review. Marketing was fully considered in chapter 1 and in chapter 2 content marketing was discussed. On the 3rd chapter it was made a survey for 5 Stars Hotels in Istanbul to evaluate their content marketing activities.