İşletmelerde iş etiği ve sosyal sorumluluk: İlaç sektöründe karşılaştırmalı bir uygulama
Work ethics and social responsibility at managements: A comparative research at drug sector
- Tez No: 298292
- Danışmanlar: PROF. DR. DURSUN BİNGÖL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Etik, Sosyal Sorumluluk, İlaç, Örgüt, Ethics, Social Responsibility, Pharmaceutical, Organization
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 187
Özet
Bu çalışmada günümüzde daha fazla vurgulanan ve önemi giderek artan ?etik? ve ?sosyal sorumluluk? kavramları ve bu kavramların ilaç sektörü çalışanları açısından algılarını varsa algı farklarını ortaya koymak amaçlanmıştır.Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. ?İş Etiği? başlığını taşıyan birinci bölümde; Etik, İş Etiği ve İlgili Kavramlar, İş Etiğine İlişkin Sorunlar, İş Etiği Yaklaşımları ile İş Etiğinin Yararları yer almaktadır. Çalışmanın ikinci bölümü; ?Sosyal Sorumluluk? başlığını taşımaktadır. Bu bölümde de; Sosyal Sorumluluk Kavramının Tanımı ve Önemi, Sosyal Sorumluluk Boyutları ve Alanları, Sosyal Sorumluluk İçin Gerekli Olan Yeterlilikler ve Temel İlkeler, Sosyal Sorumluluk Kavramının Dünyadaki Tarihçesi ile Sosyal Sorumluluk Kavramının Türkiye'deki Tarihçesi incelenmiştir. ?Alan Araştırması? başlıklı üçüncü ve son bölüm ise ilaç sektöründe yapılan bir araştırmanın yöntem ve bulgularının değerlendirilmesinden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
Purpose of this study to provide the sense and sense differences (if applicable) of drug sector employees regarding the ?ethics? and ?social responsibility? which are having more importance day by day nowadays.This study have 3 sections. First section starting with ?Ethics of Work? contains; Ethics, Ethics of Work and Related Terms, Problems Regarding the Ethics of Work, Approaches regarding the Ethics of Work and Benefits. Title of second section is ?Social Responsibility?. This section contains Meaning and Importance of Social Responsibility, Dimension and Research Area of Social Area, Requirements of Social Responsibilities and Basic Elements, History of Social Responsibility in the World and in Turkey. Third and last section ?Area Research? contains the methodology and findings of research.