First and second year students' opinions about english language course in the faculties and vocational high schools of Igdır University
Iğdır Üniversitesi fakülte ve meslek yüksekokullarındaki birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin ingilizce dersi hakkındaki görüşleri
  1. Tez No: 301127
  2. Yazar: DİDEM PARLAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SUNA AKALIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: tutum, değerlendirme, İngiliz dili eğitimi, attitudes, evaluation, English language teaching
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Üniversite öğrencilerinin İngiliz dili ve yüksek öğretim seviyesinde görülen İngilizce dersi hakkındaki düşüncelerini öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen bu çalışma, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Iğdır Üniversitesi'ne bağlı üç fakülte ve iki meslek yüksekokulunda gerçekleştirilmiştir.İngilizce dersinin mevcut durumu ve dersin işlenişinde gerçekleşmesi muhtemel problemler hakkında öğrenciden dönüt almak amacıyla bir anket geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Likert ölçeğinde hazırlanan bu anket aracılığı ile toplanan veriler SPSS 17.0 programı ile analiz edilmiştir.Anket sonuçları göstermiştir ki, Iğdır Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerin büyük bir kısmı İngilizce dersinin sosyal, kültürel, ekonomik ve akademik açılardan önemli olduğunu düşünmektedir. Anket çalışmasından çıkan diğer bir sonuca göre öğrenciler derslerde iletişimsel etkinliklere daha fazla yer verilmesini ve dersi ölçme ve değerlendirmede objektif testlerin (doğru-yanlış, eşleştirme, tamamlama, vs) kullanılmasını talep etmektedir. Öğrencilerin birçoğu liseden yetersiz yabancı dil bilgisi ile mezun olduklarını ve bu durumun üniversite seviyesinde görülen İngilizce derslerinde başarısız olmalarının başlıca sebeplerinden biri olduğunu düşünmektedirler. Anket ayrıca fakülte/yüksekokul, yaş ve cinsiyet gibi değişkenlerin öğrenci cevaplarında ne tür farklılıklar yarattığına ilişkin önemli bilgiler ortaya komuştur.
Özet (Çeviri)
This study, which investigates what the university students think about the English language and English language course that they take during their university education, was conducted at three faculties and two vocational high schools of Iğdır University during 2010-2011 academic year.A questionnaire was developed and applied with the aim of receiving students? feedback about the current situation of English course and problems possibly confronted during the classes. The questionnaire was prepared in Likert-scale and the data gathered via the questionnaire were analyzed by SPSS 17.0.The results show that most of the students studying at the faculties and vocational high schools of Iğdır University believe that learning English language is important for social, cultural, economic and academic reasons. Another result of the questionnaire is that the students feel the need for more communicative tasks during the classes and more objective tests (true ? false, matching, completing, etc.) in the assessment and evaluation processes. Most of the students strongly agree on the idea that they graduate from high school with insufficient English, which is considered to be a significant factor in failure in this course. The results of the questionnaire also present significant information about what degree the variances such as faculty/vocational high school studied, age and gender make difference in student responses.