Risk toplumu tartışmaları bağlamında çalışma ilişkileri
Working relationships in context of risk society discussions
- Tez No: 304245
- Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT GÜLDİKEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Risk, Risk Toplumu, Çalışma İlişkileri, Risk, Risk Society, Working Relationships
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmanın temel amacı risk toplumu tartışmaları bağlamında çalışma ilişkilerinin değerlendirilmesidir. Bu çerçevede öncelikle güncel literatürdeki risk toplumu tartışmaları ortaya konulmuştur. Sonrasında modern toplumun endüstri devriminden itibaren gelişimi ele alınmış, küreselleşme ile birlikte risk toplumuna doğru evrilmesi izlenmiş ve Ulrich Beck'in risk toplumu hakkındaki görüşleri ayrıntılı olarak değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu süreçte çalışma ilişkilerinde gerçekleşen değişimler betimlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The main aim of this study is the evaluation of working relationships in context of risk society discussions. Therefore, initially risk society discussions in actual literature is introduced. After that, development of modern society since the Industrial Revolution is taken into consideration. Then, its evolution to risk society by globalisation is traced. And eventually opinions of Ulrich Beck about risk society is analysed in details and changes in working relationships in the process are described.