Erzurum ilindeki ortaöğretim öğrencilerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutumlarının incelenmesi
Investigation of secondary school students' attitudes to the physical education lesson in Erzurum
  1. Tez No: 306275
  2. Yazar: SİNAN TAVLAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECİP FAZIL KİSHALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Ortaöğretim Öğrencileri, Beden Eğitimi Dersi, Tutum
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Araştırmanın amacını, ortaöğretim öğrencilerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutumlarının belirlenmesi, sınıflarına ve cinsiyetlerine göre beden eğitimi dersine ilişkin tutumları arasındaki farklılıkların incelenmesi oluşturmaktadır. Bu araştırma 2010?2011 eğitim ve öğretim yılında Erzurum il merkezine bağlı 2anadolu lisesi, 1 anadolu öğretmen lisesi, 1 kız teknik ve meslek lisesi, 1 meslek lisesi, 1 özel lise ve 1 tanede fen lisesi olmak üzere toplam 7 ortaöğretim kurumunda yapılmıştır. Araştırma, eğitim ve öğretimine devam eden 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri arasından rastgele seçilen 1133 öğrenci ile sınırlandırılmıştır. Araştırmada veri toplama tekniği olarak anket tekniği uygulanmıştır. Araştırma için uygulanan anket formu bir bölümden oluşmaktadır. Anket formu, öğrencilerin kişisel bilgi ve özelliklerini içeren 22 sorudan oluşmuştur. Araştırmanın sonucunda ortaöğretim öğrencilerinin tamamına yakınının beden eğitimi dersine karşı olumlu tutum besledikleri görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The purpose of the study is to determine the attitudes of secondary school students to physical education lesson, to examine the differences of the students? of different sexes and different classes attitudes towards the physical education lesson and to examine the differences of the attidutes towards the physical education lesson. This research has been made in 2010-2011 Teaching and Trainig Year in totally seven institutions that are two Anatolian High Schools, one Anatolian Teacher Training High School, one Technical and Vocational High School for Girls, one Vocational High School, one private High School and one Science High School in Erzurum. The research has been limited to 1133 students selected randomly that are going on their education in 9th,10th,11th and 12th classes. The data collection technique of the research is survey technique. The questionnaire form applied for the research consists of one section. The questionnaire consists of 22 questions asking for personal informations and features of the students.Keyword: secondary school students, physical education lesson, attitude