Selçuklu Devri savaşlarında sürpriz baskın korku ve panik
Selçuk Era wars surprise raid, fear and panic
  1. Tez No: 310886
  2. Yazar: FADİME ALANDAĞLI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SALİM KOCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Savaş, Sürpriz Baskın, Korku ve Panik, Türk Tarihi, Selçuklu Devleti, War, Surprise Raid, Fear and panic, Turkish Date, Selcuk Empire
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Ortaçağ Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 158
Özet
?Selçuklu Devri Savaşlarında Sürpriz Baskın, Korku ve Panik? adlı bu çalışmamızda Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu devri savaşları esas alınarak sürpriz baskın, korku ve panik faaliyetlerinin savaşların seyrine olumlu veya olumsuz katkısı ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Bu faaliyetlerin temeli daha önceki Türk devletlerinden gelmektedir. Türklerdeki askeri hayat tarzı, daima hareketli, çevik ve sürate dayalı bir yaşamın ürünüdür. Ayrıca savaşlarda birçok taktik ve strateji kullanılmıştır. Bu taktik ve strateji birçok savaşın kazanılmasında oldukça etkili rol oynamıştır. Nihayetinde bu taktik ve faaliyetler, önce Orta Doğu'da ve sonraları da Anadolu ile Balkan Türklüğünün temelini oluşturacak başarıları getirmiştir.
Özet (Çeviri)
“Selcuk Era Wars Surprise Raid, fear and Panic,”this study is based on the great Selcuk, and wars of Anatolian Selcuk era, fear and panic of surprise RAID just wars and tried to evict a positive or negative contribution to the Center. These activities are the foundation of the previous Turkish States. Turkish military life style, always moving, agile and are the product of a life based on sürate. It also has been used many tactics and strategy of the wars. This tactic and strategy played a role in many of the war flew quite effective. Ultimately this tactic and activities, also in the Middle East, and later before Anatolia and the Balkans will form the basis of the achievements of Turkish.