Postmodernite ve siyasal kimlikler
Postmodernity and political identities
- Tez No: 310936
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ÇİĞDEM
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Political Science, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Modernite, Postmodernite, Kimlik, Kimlik Oluşumu, Siyasal Kimlik, Modernity, Postmodernity, Identity, Identity Construction Process, Political Identity
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset ve Sosyal Bilimler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 197
Özet
Postmodernite ve Siyasal Kimlikler adlı bu çalışmada, postmodern dönemin siyasal kimliklerin oluşumu üzerindeki etkileri incelenmeye çalışılmıştır.Siyasal kimlikler bir yandan siyasetten diğer yandan da kimlik oluşum sürecinden etkilenerek şekillenmektedir. Dolayısıyla bu çalışmada, postmodern dönemin hem siyaset hem de kimlik oluşum süreci üzerindeki etkileri irdelenmiştir. Buradan hareketle de postmodern dönemin siyasal kimlikler üzerindeki etkileri incelenmiştir.Siyaset, kimlik ve siyasal kimlik kavramları bu çalışmada modern dönemden başlayarak irdelenmştir. Bu tercihimizin nedeni, postmodern dönemin analiz edilmesinin, modern dönemin de analiz edilmesini gerektirdiği düşüncesidir. Çünkü postmodernite isimlendirmeden da anlaşılacağı üzere moderniteye ilişkili bir kavramdır.Bu çalışmanın hipotezi ?Postmodern dönemde siyasal kimlikler, modern dönemdeki siyasal kimliklerle kıyaslandıklarında, siyasette ve kimlik oluşumunda meydana gelen değişimlere bağlı olarak farklılıklar arz etmektedir? şeklinde ifade edilebilir. Biraz daha spesifik ifade edecek olursak, bir yandan siyaset bir yandan kimlik oluşumu üzerinden kurulan siyasal kimlikler, postmodern dönemde siyaset bağlamında ?siyaset?in ?siyasal? üzerinde baskın hale gelmesi, kimlik oluşumu bağlamında da kolektif kimlik inşasının zorlaşması neticesinde farklılaşmaktadır.
Özet (Çeviri)
At this study the title of which is ?Postmodernity and Political Identities? it is aimed at analyzing the affects of postmodernity on political identities.Political identities are formed by bbeing affected by both politics and identity construction process. So, at this study, it is tried to be analyzed the affects of postmodernity on both politics and identity construction process. By the data gained as a consequence of this analysis, the affects of postmodernity on political identities are tried to be analyzed.The concepts of politics, identity and political identity first analyzed for its situations in modernity. The reason for our this approach is that, the analysis of postmodernity requires also analysis of modernity.The hypothesis of this study is: ?political identities in postmodern era differ from those in modern era because of the changes occured in politics and identity construction process?. More specifically, political identities which are constructed both upon politics and identity construction process have been transformed. This transformation is a consequence of dominance of politics on political. This is the political context of transformation of political identities. An other factor in transforming of political identities is that, political identities have been hard to be constructed in postmodern era. This is the identity context of the mentioned transformation of political identities.