İletişim sektöründe tutundurma çabalarının önemi ve kablo tv üzerine bir uygulama
The importance of promotion efforts in communication sector and an application over cable tv
- Tez No: 310939
- Danışmanlar: PROF. DR. NURETTİN PARILTI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İletişim Bilimleri, İşletme, Communication Sciences, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tutundurma, Hizmet, İletişim Sektörü, Hizmet Tutundurma, İnternet, Promotion, Services, Communication Sector, Service Promotion, Internet
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
İletişim, insanlığın başlangıcından bugüne kadar hayatımızda önemli bir yer tutmuştur. İlk zamanlarda dumanla, kuşlarla yapılan haberleşme zamanla yerini telefona, fiber optik altyapılara, uydulara ve internete bırakmıştır. İnternet günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bankacılık işlemlerinden, trafik cezalarına, bilgi araştırmadan, eğlenceye her şey internet üzerinden yürütülmeye başlanmış, dünya artık global bir köy haline dönmüştür. Fiber optik altyapılar sadece internet hizmeti sunmakla kalmayıp, aynı zamanda bu teknolojiyi kullanarak telefon görüşmeleri, hd (yüksek çözünürlüklü) ve sd (standart çözünürlüklü) dijital televizyon yayınları, interaktif servisler gibi birçok hizmeti de beraberinde getirmektedir. Bu durum İnternet'in bu kadar yaygınlaştığı bu ortamda, İSS'ler (İnternet servis sunucular) arasındaki rekabeti giderek artmaktadır. Daha önce sadece bir hizmetle akla gelen firmalar, gelişen teknoloji sayesinde artık pastayı bir bütün olarak görmek ve pastadan daha büyük dilim almak için birbirleriyle kıyasıya rekabet içerisine girmek zorunda kalmışlardır. Bu durum pazardaki tutundurma faaliyetlerinin daha da önemli hale gelmesine sebep olmuştur. Artık firmalar müşteri değerini artırmak için tüm yolları kullanmakta, tutundurmayı neredeyse bireysel baza dönüştürerek kullanmak zorunda kalmaktadırlar.Bu tez çalışmasında bir İSS (İnternet servis sağlayıcılar) için tutundurma faaliyetlerinin müşteri gözündeki algısı araştırılmış ve çıkan sonuca göre bazı önerilerde bulunulmuştur. ISS'lara (İnternet servis sağlayıcılar) ve pazarlama alanında faaliyet gösteren tüm firmalara katkı sağlaması amacıyla hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Communication, has an important role in our life among the beginning of humanity and today. The communication which was made by smoke or birds replace to telephones, fiber optic infrastructures, satellites and internet. Internet became indispensable part of our lives. From banking processes, to tickets, information researches, everything has started to be done from internet, and the world has become a global village.Fiber optic infrastructures not only offer us internet services, but also provides us lots of new services like cheaper telephone services, hd (high definiton) and sd (standart definition) dijital television broadcasts and interactive services. This situation, the internets becoming widespread, increases competition between ISS (Internet Service Provider) firms day by day. The firms which were known as their one special service, meets their customers with lots of new services by the development of technology and they have to make mercilessly competition to each other to gain more customer. This case makes the promotion facilities more and more important. To raise customer value, firms try all methods, more over they have to make personel promotion facilities.In this thesis study, an ISS (Internet Service Provider) firms promotion facilities value in customer perception was researched and some suggestions were offered by the help of the results. This thesis was prepared to help ISS (Internet Service Provider) firms and the firms who are working on marketing subject.