Trompet eğitimcilerinin trompet eğitimine ilişkin görüşleri ve Arban metodunun, hedef ve hedef davranışlar yönünden incelenmesi
Opinions of trumpet trainers on trumpet education and an examination of Arban method in terms of objectives and behavioral objectives
- Tez No: 310977
- Danışmanlar: DOÇ. FERDA GÜRGAN ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Trompet Eğitimi, Jean Baptiste ARBAN, Trumpet Education, Jean Baptiste ARBAN
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu araştırmanın amacı, uzman görüşü alınarak trompet eğitimine başlangıç müfredatında en çok kullanılan Arban metodunun hangi hedef ve hedef davranışların gerçekleştirilmesine yönelik olarak hazırlandığını incelemektir.Bu amaçlarla ?Arban metodunda etütler, kazandırdığı hedef ve hedef davranışların özgünlüğüne göre seçilmiştir. Seçilen onbeş etüt, çalgı metotlarını çağdaş öğretim programı modeline dayalı metot çözümleme yöntemiyle incelenmiştir.İnceleme bilişsel ve devinişsel alanlarda yapılmıştır. İnceleme sonucunda belirlenen hedefler bilişsel alanın ?bilgi? basamağında; devinişsel alanın ise ?uyarılma?, kılavuz denetiminde yapma ve ?beceri haline getirme? basamaklarındandır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to evaluate the Arban method based on which purpose and targeted behavior it is prepared for by taking expert opinion.The etudes in the Arban method have been chosen based on the uniqueness of the purposes and the targeted behavior. The 15 chosen etudes have been analyzed with the method resolution technique which is based on modern instrument instruction program model.The evaluation has been done in cognitive and kinesthetic areas. The targets that have been determined as a result of the analysis were in ?information? step in cognitive area, in ?stimulation?, ?doing under the supervision of a guide? and ?making it a skill? steps in kinesthetic area.