Futbol branşında 12-15 yaş gurubu erkek çocukların fiziksel gelişiminin eurofit test bataryasıyla değerlendirilmesi
Physical growth of children 12 -15 male age group soccer trainer battery can eurofit assessment test
  1. Tez No: 311351
  2. Yazar: HALİT SARAÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAHYA POLAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Futbol, Eurofit, Çocuk, Fiziksel Gelişim, football, eurofit, physical growth, child
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
12?15 yaş grubu aktif olarak futbol oynayan sporcularla aynı yaşta aktif olarak futbol oynamayan çocukların üzerinde uygulanan Eurofit Test Bataryaları uygulama sonuçlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır. Araştırmaya Kayseri Erciyes Spor Kulübünden 12 ? 15 yaş aralığında 20 futbolcu ve Mustafa Boydak ilköğretim okulunda okuyan 20 gönüllü katılmıştır. Kayseri Erciyes Spor Kulübünde aynı zamanlarda ve aynı anda antrenman yaptırılmıştır. Mustafa Boydak ilköğretim okulunda okuyan 12-15 yaş aralığında yer alan rastgele seçilmiş toplam 20 öğrencide beden eğitimi derslerinde spor yapmıştır. İstatistiksel analizler için SPSS adlı paket program kullanıldı. Gruplar arası karşılaştırma için one Way ANOVA testi kullanılırken, gruplar arası farklılığın kaynağı için Tukey HSD testi kullanıldı.Sonuç olarak; 12-15 yaş grubu çocukların; koordinasyon, dayanıklılık, kuvvet, sürat ve hareketlilik gibi özelliklerin gelişimi için spor yaptıkları kulüplerindeki antrenörlerinin ve de okullarındaki Beden Egitimi dersleri ve sportif aktiviteleri takip eden hocalarına büyük işler düşmektedir bunun için gereken her şey yapılmalıdır. Okullarda Eurofit Test Bataryaları uygulanarak, spora başlama yaşında olan öğrencilerin seçimi ve yönlendirmeleri doğru zamanlarda yapılıp, yetenekli olan öğrencilerin tespiti ve seçimi için önemli bir ölçüt oluşturmada fayda sağlana bilineceği düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThe aim of this study to compare the results of Eurofit test batteries application on 2 different groups of children (at the same age) between 12-15 years old. The first group of children are sportmen who play football actively. The second group of children don?t play football actively. The first group members consist from 20 football players of Kayseri Erciyes spor clup between 12-15 years old range. The second ones are 20 voluntears from Mustafa Boydak primary school. Bath of groups were trained at Kayseri Erciyes Spor Club. For statical analyses; a packet program called SPSS was used. As using comparison between groups, one way ANOVA test was used; for resources of difference between goups TUKEY HSD test was used.As a Summary; fort he grouth of 12 ? 15 years old children?s specialities such as coordination, strength, power, speed, movement; P.E Teachers and Coaches are respensible and they should use eurofit Test Batteries at schools and the choice of students for appropriate time for stanting sports and assisting should be approprialtely. Valid schedules should be prepored for founding and choosing them.