Halkla ilişkiler uygulamaları ve örgütsel imaja yönelik algıların analizi: Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü açısından incelenmesi
The analysis of perceptions public relations and organizational image: A study in terms of the Police Department of Kütahya
  1. Tez No: 313210
  2. Yazar: İBRAHİM KORKMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYDIN KAYABAŞI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, İmaj, Örgütsel İmaj, Public Relations, Image, Organizational Image
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Son dönemlerde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkede polis-halk ilişkisinde ?toplumun onayladığı-desteklediği polislik? anlayışının ön plana geçtiği görülmektedir. Polisin halkla ilişkilerinde yaşadığı sorunların her zaman var olduğu, ancak günümüzde yeni çalışmalara konu olacak biçimde dikkatleri üzerine çekmesi ve kamu yönetiminde demokratikleşme aşamaları ile birlikte değerlendirilmesi, bu çalışma için fikir verici unsurlar olmuştur(Karatepe, 2004: 262).Bu düşüncelerle başlatılan araştırmanın amacı; Öncelikle, polisiye hizmetlerden yararlanan vatandaşların polis-halk ilişkilerine yönelik algılamalarını ortaya koymak, Söz konusu algılamaların araştırma kapsamındaki vatandaşların demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Ayrıca Kütahya İl Emniyet Teşkilatı'nda güvenlik hizmetleri sürdürülürken personel tarafından örgüt içi ve örgüt dışı halkla ilişkileri etkileyebilecek davranışların ne düzeyde gerçekleştirildiğini ve bu davranışların emniyet personelinin verdiği hizmeti nasıl etkilediğini, polis-halk ilişkisinde, taraflardan birisi olan; ?halk açısından? yansıtmaktır.İki aşamada ele alınan çalışma üç bölümden oluşmaktadır. İlk aşamada, çalışmanın teorik çerçevesini oluşturan; halkla ilişkiler, imaj, örgütsel imaj gibi kavramların açıklanması, özelliklerinin vurgulanması ve teorik çerçevenin ortaya konulması için literatür taraması yoluyla ikincil veriler elde edilmiştir. Böylece çalışmanın ilk iki bölümü oluşturulmuştur. Daha sonraki aşamada ise uygun istatistiksel teknikler kullanılarak elde edilen bulgular değerlendirilmiş ve verilere göre sonuç kısmı oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
It is seen that `the policing approved-supported by the community? approach has recently come into prominence in many countries including Turkey. The problems experienced in the police?s public relations with people have always been; however, the fact that this situation attracts more attention today and it is assessed with democratization stages in public administration has inspired us about this study (Karatepe, 2004: 262).The purpose of this study is firstly to identify people?s perceptions about police-public relations and determine whether these perceptions vary by the demographic characteristics of the participants within the study. Besides, it is also aimed to light at what levels the personnel?s behaviors that can affect intraorganizational and out of organizational public relations are carried out while the security services are maintained in Kütahya Provincial Security Department and how these behaviors affect the service provided by the security staff in terms of police-public relationship from the viewpoint of ?public?, which is one of the parties.The study consists of three sections. The literature review of the study consists of first and second section; explaining public relations, image and organizational image, emphasizing their characteristics and laying out theoretical framework. The third section of the study consists of the findings obtained from suitable statistical techniques and data analysis.