Özel sektörde halkla ilişkiler üzerine bir alan çalışması
Public relations: a field study on private sector
- Tez No: 313281
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH YEŞİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Toplum Kültürü, Halkla İlişkiler Modelleri Halkla İlişkiler Araçları, Halkla İlişkiler Performansı, İşletme Performansı, Public Relations, National Culture, Public Relations Models, Public Relations Tools, Public Relations Performance, Business Performance
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Halkla ilişkiler; şirketlerin küreselleşmenin getirdiği yeni koşullarla uyum sağlamalarında önemli role sahip bir kavramdır. Halkla ilişkiler; işletmenin hizmet verdiği kitle ile daha etkili iletişimde bulunmak üzere başvurduğu bir yöntem; bir işletmeyi iç ve dış müşterilere, bağlantılı olduğu kişilere sevdirme ve saydırma, belirli bir tutumu benimsetmeye halkı inandırma sanatıdır.Bu araştırma halkla ilişkiler konusunu ele alıp detaylı bir şekilde incelemiştir. Araştırma bir alan çalışmasıyla desteklenmiş ve konuyla ilgili önemli değişkenler arasındaki ilişkileri araştırmıştır. Bu bağlamda kültürel özellikler ve halkla ilişkiler modelleri arasındaki ilişki araştırılmıştır. Ayrıca, halkla ilişkiler uygulamalarında kullanılan araçlar ve bu araçlar ile şirketlerin özellikleri arasındaki ilişkileri incelenmiştir. Bunun yanında halkla ilişkiler modellerinin halkla ilişkiler performansı ve işletme performansı arasındaki ilişkiler irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Public relations companies have an important role to adapt to new new conditions brought by globalisation. Public relations is a method that firms apply to communicate with the audience. Public relation is an art to make internal and external customers and associated people to understand and like the firms. It is also an art of persuading the public.This study examined to the issue of public relations in detail. The research is supported by a field study and investigated the relationships between important variables of public relations. The study looked at the relationship between cultural characteristics and public relations models. Besides, it investigated whether the use of public relations tools differ according to the characteristics of the companies. In addition, the study researched the link between public relation models, public relations performance and firm performance.