Klasik ölçüm, bulanık ölçüm ve latis değerli ölçüm arasındaki ilişki
Relationship among classical measure, fuzzy measure and lattice-valued measure
  1. Tez No: 318421
  2. Yazar: MAHİR DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET ŞAHİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Klasik ölçüm, bulanık ölçüm, latis değerli ölçüm, bulanık küme, latisler
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu tezde, klasik ölçüm, bulanık ölçüm ve latis değerli ölçüm kavramları incelenmiş ve bu kavram arasındaki bazı ilişkiler verilmiştir. Bu kapsamda ilk olarak klasik kümeler, bulanık kümeler ve kısmi sıralı kümelerin cebirsel yapıları tanıtılmıştır. Sonra, bu kümelerin tanım, teorem ve örnekleri verilmiştir. Daha sonra klasik ölçüm, bulanık ölçüm ve latis konuları ile ilgili temel tanım ve teoremler verilerek detaylı soru çözümleri yapılmıştır.Son olarak da klasik ölçümle bulanık ölçüm, latis değerli ölçümle klasik ölçüm ve bulanık ölçümle latis değerli ölçüm arasındaki bazı ilişkiler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the concepts of classical measure, fuzzy measure and lattice-valued measure were studied. and some relations related to these concepts are given. Firstly, algebraic structure of classical sets (sets), fuzzy sets andpartially ordered sets is introdeced. Then these sets?s definition, theorem and examples are mentioned. Then by giving the basic definition and theorems of classical measure, fuzzy measure and lattice-valued measure questions solved in detail.Finally, we examine some relations between classical measure with lattice-valued measure, classical measure with fuzzy measure and fuzzy measure with lattice-valued measure.Keyword: Classical measure, fuzzy measure, lattice-valued measure, fuzzy set, lattices.