İşletmelerde, dış kaynak kullanımında, taraflar arası iletişim problemleri; Türkiye'de ilaç lojistik sektöründe nitel bir araştırma.
Communication problems between the parties in utilization of outsourcing, in business: A qualitative research in drug-logistics sector at Turkey.
- Tez No: 429724
- Danışmanlar: PROF. HASAN ÖZYURT
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Ġlaç Lojistiği, DıĢ Kaynak Kullanımı, ĠletiĢim ve ĠletiĢim Problemleri, Pharmaceutical Logistics, Outsourcing, Communication and Communication Problems
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Avrasya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu doktora tezinde; ilaç lojistik sektörünün dağıtım, depolama ve elleçleme faaliyetleri açısından dış kaynak kullanımında hizmet alan ve hizmet veren taraflar arasındaki iletişim problemlerinin tespitine yer verilmiştir. Bu amaçla; yapılan nitel çalışmada sırasıyla araştırma deseni, araştırma evreni, örneklemi, veri toplama araç ve teknikleri, veri toplama aracının geliştirilmesi, verilerin toplanması ve çözümlenmesi ile araştırmanın geçerliliği ve güvenirliği başlıkları altında bilgilere yer verilmiştir. Nitel araştırma, Türkiye'de İlaç Lojistik Sektöründe hizmet veren sekiz firmada, toplam onaltı kişilik ofis çalışanına (8 kişi dış kaynak hizmeti alan, 8 kişi ise dış kaynak hizmeti veren tarafta yer alacak şekilde) uygulanmıştır. NVivo 11 proğramı kullanılarak yapılan içerik analizleri doğrultusunda sonuçlar değerlendirilip, taraflar arası iletişim problemlerinin çözümüne yönelik önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this dissertation; pharmaceutical logistics distribution, storage and handling activities in the field of outsourcing services and services for the identification of communication problems between the parties that are included. For this purpose; respectively research designs in qualitative studies, research universe, sampling, data collection tools and techniques, development of data collection, collection of data, the validity of the research and analysis were given to the information under the reliability of titles. Qualitative research, the eight companies serving the Pharmaceutical Logistics Industry in Turkey, a total of sixteen personality office workers (8 people outsourcing space, 8 people in a way that will be located on the side of the outsourcing services) have been implemented. Evaluated in accordance with the content analysis results are made using NVivo 11 software has some suggestions for solving the communication problems between the parties.