Dijitalin plastik sanatlara sağladığı olanaklar
The contribution of digital technology on plastic arts
  1. Tez No: 320103
  2. Yazar: ABDULKERİM BOZAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMET ÇAVUŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Sanat, Dijital Teknoloji, Sanat ve Teknoloji, Digital Art, Digital Technology, Art and Technology
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Plastik Sanatlar Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Resim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Günümüz dijital teknolojilerin plastik sanatlara sağladığı yeni olanaklarla birlikte artık bilgisayar bir plastik sanat atölyesi haline gelmi?tir. Bu geli?meler, bir yandan sanatçıyı ve izleyicinin konumunu deği?tirirken, öte yandan estetik açıdan bazı yeni sorunları irdelemektedir.Plastik sanatlara sağladığı yeni olanaklar olarak dijital teknolojik araçlar; bilgisayar yazılımları ve donanımlarıdır. Yazılımlar bilgisayar ortamında modelleme ve sergileme, donanımlarsa üç boyutlu tarama ve baskı için kullanılmaktadırlar.Günümüz üniversite müfredatlarına dijital girmeye başlamış ve yakın geçmişe rağmen bugün birçok sanatçı bu alanda ürünler verdiğini araştırmış bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The computer has became a workshop for the plastic arts with the contribution of digital technology. These developments, however, changes the position of both the artists and the public, however, they argue some new problem on the basis of aesthetic.Tools with their contributions on the plastic arts are basically computer softwares and hardwares. Softwares are used for modelling and exposition, on the other hand hardwares are used for three dimension scanning and edition.Recently, the digital technology has been put into the cirriculum of the universities, and according to our research paper, we have figured out that many artists have been producing new products into that area.