Toplumsal hareketler repertuarının dönüşümü: Fındıklı HES muhalefeti örneği
The change of social movements repertoire: the case of the Fındıklı HES opposition
  1. Tez No: 320201
  2. Yazar: ÖZLEM ŞENDENİZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZAHAT ALTUNTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Public Administration, Political Science, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Social Movements, Social Movements? Repertoire, The Fındıklı HESOpposition, Communication
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Toplum ve toplumsal hareketler iletişimde yaşanan değişimlerden etkilenmektedir.Toplumsal hareketler repertuarı değişim taleplerinin, sisteme ve kitleye ?iletim?araçlarından oluşur. Gelişen iletişim araçları iletişimi, toplumu ve toplumsal hareketlerrepertuarını değiştirmektedir. Toplumsal hareketler repertuarı; 18. yüzyılda yazılı basın,19. yüzyılda telgraf ve telefon, 20. yüzyılda radyo ve televizyon temelliyken, 2000'liyıllarda internet temellidir.İnternet temelli iletişim ile birlikte toplumsal hareketlerin mobizlizasyonu artmış,sınırları muğlaklaşmış ve etkilediği kitleler genişlemiştir. Tez kapsamında yapılan FındıklıHES Muhalefeti çözümlemesi, toplumsal hareketler repertuarı temelidir. Fındıklı HESMuhalefeti örneği, toplumsal hareketler repertuarı içerisinde internet araçlarının genişleyenyerini ve toplum yapısının ?iletişim? olgusunun etrafında sosyo-kültürel değişimleryaşadığını göstermektedir.Anahtar Kelimeler; Toplumsal Hareketler, Toplumsal Hareketler Repertuarı, FındıklıHES Muhalefeti, İletişim
Özet (Çeviri)
Society and social movements are affected by the changes in ?communication?.Social movements? repertoire comprises society?s change requests, system, and masscommunication. Developing communication tools change communication, society, andsocial movements? repertoire. Social movements? repertoire was based on print media in18th century, on telegraph and telephone in 19th century, and on radio and TV in 20thcentury. However, in 2000s, social movements? repertoire is internet-based.Along with internet-based communication, the mobilization of social movementshas increased, the sharpness of borders has decreased, and also the affected masses haveexpanded. Within the scope of the thesis, the analysis of the Fındıklı HES Opposition is thebasis of social movements? repertoire. Among social movements? repertoire, Fındıklı HESOpposition example illustrates how the influence of internet tools has expanded and alsoindicates that the structure of society -around the phenomenon of ?communication?-undergoes socio-cultural changes.