Yabancı dil dilbilgisi internet sitelerine yönelik öğrenci görüşleri (Trakya Üniversitesi örneği)
Student opinions on foreign language grammar internet sites (A sample at Trakya University)
  1. Tez No: 320942
  2. Yazar: MUSTAFA ŞİRİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURETTİN AYDINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı Dil, Dilbilgisi, İnternet Siteleri, İçerik, Tasarım, Değerlendirme, Site Sorumluları, Foreign Language, Grammar, Internet Sites, Content, Design, Assessment, Site Owners
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu araştırmada, üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokullarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin yabancı dil dilbilgisi İnternet sitelerine yönelik görüşlerini, bu görüşlerin öğrenilen yabancı dile göre farklılaşıp farklılaşmadığını tespit etmek amaçlanmıştır.Betimsel nitelikte olan bu araştırma tarama modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Ölçekte, ?Sitelerin İçeriği?, ?Sitelerin Tasarımı?, ?Sitelerin Değerlendirme Bölümleri? ve ?Sitelerin Sorumlularına Erişim? adları altında dört faktör incelenmiştir. Ölçek, Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda 2010-2011 Eğitim/Öğretim Yılı'nda eğitim görmekte olan 318 öğrenciye uygulanmıştır.Öğrencilerin sitelerin içeriğinin gerekli özelliklere sahip olduğunu düşündükleri gözlenmiştir. Ancak, öğrencilerin bu görüşlerinde eğitimini almakta oldukları yabancı dile göre anlamlı fark saptanmıştır.Öğrencilerin sitelerin tasarımları ile ilgili düşüncelerinin farklılaştığı ve öğrencilerin sitelerin tasarımları ile ilgili düşüncelerinde eğitimini almakta oldukları yabancı dile göre anlamlı fark olduğu tespit edilmiştir.Öğrencilerin sitelerin değerlendirme bölümleri ile ilgili kararsız kaldıkları ve bunun eğitimini almakta oldukları yabancı dile göre anlamlı fark göstermediği saptanmamıştır.Öğrencilerin bu sitelerin sorumlularına erişim bölümlerinin yeterli olmadığını düşündükleri ve bu görüşlerinde almakta oldukları yabancı dile göre anlamlı fark olmadığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This research aimed to find out opinions of students, who study at the Schools of Foreign Languages at universities, on foreign language grammar Internet sites and to observe whether their opinions change in terms of the language they study.The research, which is descriptive, was carried out by using a screening model. Four main factors, named ?Content of the Sites?, ?Design of the Sites?, ?Assessment Sections of the Sites? and ?Access to the Owners of the Sites?, were examined in the scale. The scale was applied on 318 students who studied at the School of Foreign Languages at Trakya University in the 2010-2011 Academic Year.The students? opinions pointed out that the content of the sites has got the necessary features. Yet it was observed that their opinions on the content of the sites are significantly different in terms of the language they study.The students? opinions on the design of the sites were observed to vary. Moreover, those opinions were also recognized to be significantly different related to the language the students study.The students? opinions on the assessment sections of the sites were indecisive and they were observed not to be significantly different in terms of the language the students study.The opinions on the access to the owners of the sites showed that those sections are not satisfactory, and it was observed that those opinions are not significantly different according to the language the students study.