Dindarlığın bireysel yatırımcı kararları üzerine etkisi
The effect of religiosity on the decisions of individual investor
  1. Tez No: 321781
  2. Yazar: İRFAN SEKTİOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRETTİN USUL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Din, Dindarlık, Bireysel Yatırımcı, Religion, Religiosity, Individual Investor
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu araştırma, bireysel yatırımcıların yatırımlarını yaparken din ve dindarlık düzeylerinden ne derecede etkilendiğini ortaya koyabilmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.Çalışmanın genel kavramlar bölümünde din, dindarlık ve bireysel yatırımcı olguları üzerinde durulmaktadır.Son bölümde dindarlık ile bireysel yatırımcı arasındaki ilişki anket yardımıyla bireylere sorulmuştur. Anketin büyük bölümü yüz yüze ortamda derlenmiş ve bilgisayar ortamında analiz edilmiştir.Bu çalışmayla amaçlanan, bireylerin mensup oldukları dinden ve dindarlık düzeylerinden bağımsız olamadıklarını bir de yatırım anlamında gözler önüne sermektir.
Özet (Çeviri)
This study has been done in order to express how to researchers are affected by religion and religiosity while they are making their investment.In whole part of the study religion, religiosity and the fact of individual investors are emphasized.In the last part, relation between religiosity and individual investors is asked to people by the help of surveys. The great part of the survey is prepared and analyzed through face to face and computer devices.The aim of this study is to emphasize that the religion and the level of religiosity of the individuals cannot be independent from their point of view of investment.