Elvanlar-Çiller Köyleri (Nallıhan-Ankara) arasındaki alanın florası
The flora of between Elvanlar-Çiller (Nallıhan-AnKara) Villages
  1. Tez No: 322968
  2. Yazar: GÜL ESMA AKDOĞAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZEKİ AYTAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Nallıhan, Çiller köyü, Elvanlar köyü, Ankara
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 154
Özet
Araştırma alanı, Ankara'nın kuzey batısında yer alan Nallıhan ilçesinde bulunmaktadır. Çalışma alanından Mart 2010 - Temmuz 2011 tarihleri arasında 944 bitki örneği toplanmıştır. 73 familya, 301 cins, 563 tür ve tür altı takson tespit edilmiştir. Eğreltiler 5, açık tohumlular 4, kapalı tohumlular 554 takson ile temsil edilmektedir. 57 adet takson A3 karesi için yeni kayıttır. Toplam 63 takson Türkiye için endemiktir. Endemizm oranı % 11,19'dur. Taksonların fitocoğrafik dağılımları ise şöyledir: 74'ü Avrupa-Sibirya (%13,14), 68'si Iran-Turan (%12,07) ve 53'ü Akdeniz (%9,41) fitocoğrafik bölgelerine aittir. 368 takson ise (% 65,36) çok bölgeli ve bölgesi belirlenemeyen taksonlardır.Bilim kodu:203.1.017
Özet (Çeviri)
The resarch area, Nallıhan, is located in north west of Ankara Province. 944 plant specimens were collected from the area between March 2010- july 2011. As a result of study 73 family, 301 genera, 563 taxa were identifed. Ferns are 5 taxa, Gymnospermae are 4 taxa, Angiospermae are 554 taxa. 57 taxa are new records for A3 square. 63 taxa determined in the research area (11,19%) are endemic for Turkey. According to their phytogeographical regions the numbers and rates of the species can be stated as follws: Euro-Siberian elements are 74 taxa (13,14%), Irano-Turanian elements are 68 taxa (12,07%) and Mediterranean elements are 53 taxa (9,41%). Widespread an others which their region unclarified are 368 taxa (65,36 %)