The determination of eigenvalues of Klein-Gordon equation with position dependent mass (PDMKG) for exponential type potentials
Pozisyona bağlı kütle içeren Klein-Gordon denkleminin üstel tipi potaniyeller için özdeğerinin hesaplanması
  1. Tez No: 323124
  2. Yazar: NABAZ M. RASUL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ESER OLGAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pozisyona bağlı kütle içeren Klein-Gordon Denklemi, Enerji özdeğerleri, özfonksiyon, Asimptotik ?İterasyon metodu, vektör potansiyel, skaler potansiyel, üstel potansiyeller, Wood-Saxon potansiyeli, Position dependent mass Klein-Gordon equation, eigenvalue, eigenfunction, asymptotic iteration method, scalar potential, vector potential, exponential potentials, Wood-Saxon potential
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Klein-Gordon denkleminin bağlı durum çözümleri Asimtotik İterasyon Metodu kullanılarak Morse potansiyeli ve Wood-Saxon potansiyeli gibi bazı üstel fonksiyon tipindeki skaler ve vektörel potansiyelleri için hesaplandı. İlgili potansiyellerin enerji özdeğerleri ve özfonksiyonları sabit kütle ve konuma bağlı kütle fonksiyonları için elde edildi. Ayrıca, özdeğerler ? değerlerine bağlı olarak eşit skaler ve vektörel potansiyellerine ilaveten salt vektörel ve skaler potansiyel için analiz edildi. İşlemlerin sonunda elde edilen bağlı durum özfonksiyonları, dalga fonksiyonu generatörü kullanılarak konfluent hipergeometrik fonksiyonları cinsinden elde edildi.
Özet (Çeviri)
The bound-state solution of Klein-Gordon equation calculated using Asymtotic Iteration Method for some exponential-type scalar and vector potential functions such as Morse potential and Wood-Saxon potential. The eigenvalues and eigenfunctions of corresponding potentials are obtained for constant mass and for the exponential type of position dependent mass functions. Also, the eigenvalues are analyzed for pure scalar potential and the vector potential in addition to the equal scalar and vector potential with respect to ? values. The bound state eigenfunctions calculated after the operations are obtained in terms of the confluent hypergeometric function using the wave function generator.