Effect of cold bonded and sintered fly ash lightweight aggregates on permeability and corrosion behavior of concrete
Soğuk bağlama ve sinterleme yöntemiyle üretilmiş uçucu kül hafif agregaların betonun geçirimlilik ve korozyon davranışı üzerine etkisi
  1. Tez No: 323133
  2. Yazar: ÖZGÜR PÜRSÜNLÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERHAN GÜNEYİSİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Soğuk bağlama, Korozyon, Geçirimlilik özellikleri, Beton, Sinterleme, Cold bonding, Corrosion, Permeability properties, Concrete, Sintering
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu tez çalışmasında, soğuk bağlanmış ve sinterlenmiş uçucu kül agregası içeren hafif betonların dayanım ve durabilite ile ilgili özellikleri deneysel olarak araştırılmıştır. Uçucu kül ve bentonit?den üretilen taze agrega tanelerinin fırında sinterlenmesi ile sinterlenmiş agrega üretilirken, F tipi uçucu kül ile çimentonun soğuk bağlama yöntemi ile soğuk bağlanmış agregalar üretilmiştir. Su/Bağlayıcı oranı 0.35 ve 0.55 olan iki seri beton tasarımı yapılmıştır. Buna ek olarak hafif betonların silis dumanlı ve silis dumansız performanslarını kıyaslamak için %10 oranında silis dumanıçimento ile yer değiştirilerek kullanılmıştır. 28 günlük kür süresi sonunda hafif betonların özellikleri, basınç dayanımı, su geçirimliliği, hızlı klorür geçirimliliği, gaz geçirimliliği ve hızlandırılmış korozyon testleri bakımından değerlendirilmiştir. Sonuçlar, sinterlenmiş agrega içeren hafif betonların soğuk bağlanmış agrega içerenhafif betonlara göre daha iyi performans gösterdiğini ortaya çıkarmıştır. Ayrıca, üretimde silis dumanı kullanımı özellikle geçirgenlik ve korozyon dayanımının artırılmasını sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis reports the finding of an experimental study carried out on the strength and durability related properties of the lightweight concretes (LWC) including either cold bonded (CB) or sintered (S) fly ash aggregates. CB aggregate was produced with cold bonding pelletization of class F fly ash (FA) and Portland cement (PC) while S aggregate was produced by sintering the fresh aggregate pellets manufactured from FA and bentonite (BN). Two concrete series with water-to-binder (w/b) ratios of 0.35 and 0.55 were designed. Moreover, silica fume (SF) with 10% replacement level was also utilized for the purpose of comparing the performances of LWCs with and without ultrafine SF. The properties of LWCs were evaluated in terms of compressive strength, water sorptivity, rapid chloride ion permeability, gas permeability, and accelerated corrosion testing after 28 days of water curing period. The results revealed that S aggregate containing LWCs had relatively better performance than LWCs with CB aggregates. Moreover, the incorporation of SF provided further enhancement in permeability and corrosion resistance of the concretes.