Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye'deki kamu kuruluşlarında hizmet içi eğitim faaliyetleri ve T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı örneği
In-service training activities of public administrations in European Union countries and Turkey: The case of T.R. Prime Ministry Undersecretariat of treasury
  1. Tez No: 325020
  2. Yazar: DERYA TARTICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BURHAN AYKAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Training Need Analysis, Training Methods, Effective Training Organization, Human Resource Management
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 201
Özet
Günümüzde değişen ve artan vatandaş beklentileri, devletin rolüne ilişkin farklılaşan algı ve gelişen teknoloji kamu görevlilerinin bu hızlı değişime uyumunda planlı ve sürekli hizmet içi eğitimi önemli bir araç haline getirmiştir. Eğitimin organizasyonu, eğitim ve kariyer gelişimi, eğitim ihtiyaç analizi, eğitim değerlendirme, eğitim yöntemi gibi unsurlar etkili bir eğitim sistemi gelişimi için önemlidir. Hizmet içi eğitim alanında teori ile pratiği ortaya koyan çalışmaların varlığı gelecekte önemi giderek artacak olan hizmet içi eğitim uygulamaları için önemli bir kaynak olacaktır.Dört bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümünde teorik bilgiler, ikinci bölümünde Ülkemiz kamu görevlilerinin eğitiminde kanuni çerçeve, eğitimden sorumlu olan kuruluşlar, sorunlar ve çeşitli istatistikler, üçüncü bölümünde AB ülkelerinde hizmet içi eğitime etki eden unsurlar, eğitimden sorumlu olan kurumlar ve seçilmiş ülke örnekleri yer almaktadır. Çalışmanın son bölümünde Hazine Müsteşarlığı'nda gerçekleştirilen eğitim uygulamalarının yıllar itibarıyla karşılaştırıldığı ve 2010 yılı eğitimlerinin etkinliğinin anket yöntemi kullanılarak ölçüldüğü bir alan araştırması yer almaktadır.Anahtar Sözcükler1. Hizmet İçi Eğitim2. Eğitim İhtiyaç Analizi3. Etkili Eğitim Organizasyonu4. Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme5. İnsan Kaynakları Yönetimi
Özet (Çeviri)
Today, changing and rising expectations of citizens, changes in the perception of the role of government and development of new technologies made the in-service training an important tool for adaptation of public servants to these rapid changes. Important features of an effective training organization are a careful analysis of job requirements, a clear identification of training needs, an analysis of the appropriate training methods to be used and a result?oriented training evaluation. Existence of in-service training studies revealing the theory and practice will be an important reference in the future.The first chapter of this study which is composed of four chapters gives theoretical framework, in the second chapter legal framework, responsible bodies, problems and several statistics of Turkish public servants? in service training is discussed. The third chapter concerns the factors influencing the training system and responsible bodies in EU countries and selected country cases. In the last chapter a comparison of in service training activities of Treasury is undertaken and a field research which aims to measure the effectiveness of year 2010 trainings is discussed.