Avrupa Birliği'nin deniz ulaştırması politikalarının güvenlik boyutu
Security aspect of European Union on maritime transport
- Tez No: 325052
- Danışmanlar: PROF. DR. HAYDAR ÇAKMAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ulaşım, Uluslararası İlişkiler, Transportation, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Deniz Güvenliği, Avrupa Birliği, Taşımacılık, Deniz Haydutluğu, Maritime Security, European Union, Transportaion, Piracy
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmada; günümüzde meydan gelen korsan eylemlerinden ve deniz ticaretinin ve taşımacılığının artan öneminden hareketle AB'nin deniz güvenliği alanında yaptığı çalışmaları incelenmiştir. Taşımacılık mâliyetlerin artmasının doğal sonucu olarak meydana gelen güvenlik ihtiyacı ve bunun sonucu yapılan çalışmalar konunun nüvesini oluşturmaktadır.Konunun öncelikle güvenlik boyutu ele alınmış uluslararası hukuk boyutu, bu konuda faaliyet gösteren diğer uluslararası örgütler, deniz ulaştırması alanındaki genel rejim ve nihayet AB'nin yaptığı çalışmaları da incelenerek ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, we deeply elaborated European Unions? Maritime security policies by explaining the growing importance of piracy, merchant shipping and maritime transportation. Security needs which are the natural consequence of increasing transportation costs has caused many practices that are the core of our study.First of all, the security aspects of the study is taken in to consideration. Afterwards, other related International organizations that have actions ın this framework, general regime on maritime transport and finally European Unıon maritime security policies have been revealed.