Kamu hastanelerinde tedarik zinciri yönetimi
Public hospital supply chain management
  1. Tez No: 325224
  2. Yazar: FİLİZ DÖNMEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri, Tedarik Zinciri Yönetimi, KamuHastaneleri, Supply Chain, Supply Chain Management, Public Hospitals
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu tez çalışmasında tedarik zinciri yönetimi ve kamu hastanelerinde gerçekleştirilen tedarik zinciri yönetimi uygulamaları ele alınmaktadır. Buna göre hastanelerin hizmetlerini yürütebilmesi için ihtiyaç duydukları malzeme ve hizmetlerin temini aşamasında uygun kıstasların sağlanarak yerine getirilmesi önem teşkil etmektedir. Bu önemin sebebi ise; uygun şartlarda malzeme veya hizmetin temini gerçekleştirilemez ise yaşanacak olan kötü sonuçlardır.
Özet (Çeviri)
In this study, performed in public hospitals supply chain management and supply chain management applications are discussed. Accordingly, the provision of hospital services, supplies and services they need to carry out the process by providing appropriate fulfillment of the criteria is important. This is because of the importance of appropriate conditions, supply of materials or services performed live with the worst results.