İş tatmini ve örgütsel bağlılık
Job satisfaction and organizational commitmet
  1. Tez No: 325223
  2. Yazar: AYŞEGÜL ÇİMENTEPE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET FİKRET GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İş Tatmini, Örgütsel Bağlılık, Sağlık Çalışanları, Job Satisfaction, Organizational Commitment, Health Workers
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Örgütlerin rakiplerine fark yaratarak başarıyı sağlaması ve belirlediği amaçlara ulaşabilmesi için, çalışanlarının örgütsel bağlılıklarına bir diğer deyişle çalışan ? örgüt ilişkisine ve iş tatminine bağlıdır. Bu ilişkinin önemini yansıtan en önemli sektörlerden biri şüphesiz ki hizmet sektörüdür. Çalışmada, iş tatmini ve örgütsel bağlılık konuları genel olarak sağlık hizmetleri üzerinde durulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Ensure the success of organizations making a difference and set its competitors in order to achieve the objectives, the organizational commitment of employees working in other words - the organization depends on the relationship and job satisfaction. Reflects the importance of this relationship is undoubtedly one of the most important sectors of the service industry. In this study, job satisfaction and organizational commitment were focused more on health care issues in general.