Edgar Schein'ın kariyer çapaları ışığında burçlar ve iş tatmini arasındaki ilişki (Isparta İlindeki özel bankacılık sektöründe uygulama)
The relationship between job satisfaction and horoscopes in the light of Edgar Schein?s career anchors application of the private banking sector in the province of Isparta
  1. Tez No: 325253
  2. Yazar: SERCAN EDİNSEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ORHAN ADIGÜZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kariyer, Kariyer Çapaları, Burçlar, Tatmini, Career, Career Anchors, Horoscopes, Job Satisfaction
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
olan ülkelerin en önemli sorunlarından biri sürekli artan gençnüfusun uygun ?ekilde yol gösterilmemesi sebebi ile yeteneklerine uygun kariyerimkanı sağlanamamasıdır. Ülke için dezavantaj olan bu durum gerekliyönlendirmeler, bilgilendirmeler yapıldığı ve genç nüfusu kariyer konusunda gereklidesteğin verilmesi halinde ülke için büyük bir avantaj haline gelmektedir. Kalkınmaaçısından ülkeler nitelikli i?gücüne ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu nitelikli i?gücüancak ve ancak uygun yetenekteki ki?ilerine bu yeteneklerine uygun i?lerde istihdamedilmesi sonucu ortaya çıkacaktır.Bu çalı?mada ki?ilerin hangi kariyerlerde tatmin olacakları ve ba?arıyıyakalayacakları konusunda Edgar Schein tarafından ortaya atılan kariyer çapalarıı?ığında burçların i? tatminine etkisi ara?tırılmı?tır.Ara?tırmanın amacı kariyer çapalarının ı?ığında burçlar ile i? tatminiarasındaki ili?kiyi bulabilmektir. Ara?tırma Isparta ilindeki özel bankalarda çalı?anlarüzerine uygulanmı? olup ? tarama modeli ?olarak tasarlanmı?tır.
Özet (Çeviri)
One of the major problems of the developing countries is not to provide skillmatchedemployment opportunities because of the improper guidance of the evergrowing young population thus inefficient usage of the magnificent labor force.Circumstances that causes disadvantages to the country can be turned into aadvantage only if the necessary guidance and information to be made and give theyoung population to necessary support about career. From the developmental viewcountries needs skilled labor force. But this skilled labor force can emerge only ifthis skilled person to get hired from appropriate occupation.From the light of Career Anchors the topic of ?which persons to be satisfiedand reach for success which put forwarded by Edgar Schein; horoscope factor in thejob satisfaction has been studied.Main goal of this research is to emerge the correlation between jobsatisfaction and horoscopes by the view of the Career Anchors. Research is beingapplied to the employees upon Isparta private banks. This research has been designedas ?scanning modal?.