Kumkale (Çanakkale/Türkiye) deltasının avifaunası
Avifauna of Kumkale (Canakkale/Turkey)
  1. Tez No: 326628
  2. Yazar: ERAY ŞENGÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT TOSUNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Çanakkale, Kumkale, Karamenderes, Avifauna, Çanakkale, Kumkale, Karamenderes, Avifauna
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu çalışmada Çanakkale ili sınırları içerisinde bulunan Kumkale Deltası'nın avifaunası araştırılmıştır. Şubat 2011 ? Şubat 2012 tarihleri arasında yapılan arazi çalışmaları neticesinde bölgede 14 ordoya ait 38 familyadan 120 tür tespit edilmiştir. Tespit edilen bu türlerden 40 tanesi yerleşik, 31 tanesi kış göçmeni, 23 tanesi yaz göçmeni ve 23 tanesi de transit geçiş yapan tür ve 3 tanesi de besin ziyaretçisi türdür. Kuş göç yollarından birisi üzerinde bulunan araştırma alanı, sahip olduğu farklı habitat çeşitleri ile dikkat çekmektedir.
Özet (Çeviri)
This study was carried to determine the avifauna of Kumkale Delta which is located in Çanakkale province. In the study period from February 2011 February 2012, 120 bird species belonging to 38 families from 14 orders were identified in the area. Among these species defined, 40 species were resident, 31 species were winter visitor, 23 species were summer visitor, 23 species were passage migrants and 3 species were feeding visitor. The study area, which is situated on one of the migration routes over Turkey for birds, is notable for its different habitat types.