Havalimanı yapım ve işletmeciliğinde sektörel gelişim ve markalaşma süreci (TAV örneği)
Airport construction and industrial development and branding operation (TAV sample)
  1. Tez No: 327748
  2. Yazar: BELİS GÜLAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ÖZGE UĞURLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, İşletme, Transportation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ulaştırma, Havalimanı, Pazarlama İletişimi, Markalaşma, Transportation, Airport, Marketing Communications, Branding
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Maltepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Ülkelerin uygulamakta oldukları dış ticaret politikaları, ulusal ve uluslararası boyutta ulaştırma sektörlerinin gelişmişliğiyle doğrudan ilgilidir.Bu bağlamda; çalışmada ulaştırma sektörüyle ilgili Kamu idarelerinin faaliyet alanlarına ve projelerine yer verilmektedir. Söz konusu sektörün gelişiminde etkili olacak finansman modellerinin özellikle ülkemizde uygulanma şekline ve gelişmişliğine değinilmektedir.Ülkemizi ulaşım sektöründe transit ülke konumuna taşıyacak ve halen inşası devam etmekte olan uluslararası özelliklere sahip projelerin tanıtımını ve önemini vurgulanmaktadır.Şüphesiz, reklam ve marka bilinirliğinin, pazarlama stratejilerindeki önemi yadsınamaz bir gerçektir. Dolayısıyla çalışmada, marka oluşumunun evreleri, reklamın bu markalaşmayı nasıl desteklediği ve bu iki oluşumun da pazar payından ne şekilde yararlandıkları değerlendirilmektedir.Bunun yanı sıra, havalimanı işletmesi olan TAV Havalimanları Holding'in sadece Türkiye'de değil, dünyada da tanınmasının marka bilinirliği çerçevesinde nasıl oluştuğu ve gerek kendi bünyesinde gerekse de ülkesine nasıl katkı sağladığı bu çerçevede vurgulanmaktadır.Küresel finansal krizin tüm dünyayı etkilediği bir ortamda TAV`ın kendi iç dinamikleri ve girişimcilik ruhunu ulusal ve uluslararası arenaya taşıyarak, başarılı hizmetlerinin istihdam ve ülke ekonomisine etkisi de değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
Foreign trade policies adopted by the countries are directly related to the development of the transportation sectors at home and abroad.Within that context, the activity fields and projects of public authorities are included in the thesis. The application and development of the financing models that would be effective in the improvement of the said industry have been addressed.Emphasis is laid on the international ongoing projects under construction that will transform Turkey into a transit country in transportation industry.The importance of advertising and brand recognition has been highlighted. Besides the following issues have also been described: phases of brand creation, how advertising supports the brand and how these two phases affect getting increased market share.The airport operator TAV Airports is not only recognized in Turkey but also throughout the world as well. The thesis showcases how the brand recognition has been achieved and its contribution to the Company and homeland.While the global financial crisis has affected adversely almost all markets in the world, TAV has brought its dynamics and spirit of entrepreneurship to the national and international arena and made a significant contribution to the employment and economy of Turkey. And the success factors of that story have been told in the thesis.