Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının yapısı faaliyetleri ve gayrimenkul sektöründeki risklerin incelenmesi
Real estate envestment partnerships and risks of real estate sector
- Tez No: 327933
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Risk, Gayrimenkulde Risk, Real estate, real estate investment trusts, risk, risk in the real estate
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Gayrimenkul Değerlemesi ve Finansmanı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Son yıllarda Dünyada, günden güne hızla artış gösteren nitelikli ve ciddi bir gayrimenkul talebi söz konusudur. Bu ihtiyaca karşın sektörünün hâlihazırda, profesyonel ve kurumsal olamama, değişen ekonomik dengeye bağlı olarak finansman sıkıntısı, kayıt dışı ekonomi gibi yapısal sorunları bulunmaktadır. Tüm bu sorunların çözümü noktasında, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, gayrimenkul sektörünü canlandıran yeni bir model olarak ortaya çıkmıştır.Bununla birlikte küçük çaptaki yatırımcılara GYO.?ların menkul kıymetlerini alarak hem büyük bir portföy oluşturulmakla birlikte hem de küçük yatırımcının daha çok kâr getiren büyük projelere ortak olmaları sağlanmaktadır. Ayrıca günümüzde yaşanan ulaşım ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, uluslararası alanda ticari ilişkilerin hızla gelişmesini sağlamıştır. 2008 krizinden bu yana küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar tüm dünyada belirsizliğin artmasına zemin hazırlamıştır. Gayrimenkul sektörü de bu belirsizlikten büyük derecede nasibini almıştır. 2008 yılında uluslararası düzeyde ortaya çıkan küresel finans krizi ülkemizi de etkilemiştir. ABD merkezli olan bu küresel krizin nedeni başta gayrimenkul sektöründen kaynaklanmaktadır. Gayrimenkul varlıklarının iyi yönetilememesi ve risklerinin belirlenemeyip ölçülememesi bütün dünyanın finansal yapısını etkileyen küresel bir krize yol açmıştır. Bu çalışmada da Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları?nın genel olarak yapısı ve faaliyetleri ve gayrimenkul sektöründeki risklerin genel olarak incelenmesi ve bu risklerin neler olduğu anlatılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Recent years in the world, rapidly increasing day by day there is a demand for qualified and serious real estate. Despite this need in sector, lack of professional and institutional, shortage of funding as depending on the changing economic balance, there are structural problems; such as the informal economy. For the solution of all these problems, real estate investment partnerships, portrays the real estate sector has emerged as a new model. However, the securities of small-scale investors, real estate partnerships, taking both large and small investors with a portfolio of more lucrative large projects and serves as a partner. Also today, the rapid development in transportation and communication technologies, provide to the rapid development of trade relations in the international area.Since the 2008 crisis increased uncertainty in the global economy, prepared the ground for the problems experienced all over the world. Also, large degree of uncertainty in the real estate sector that has had its share of.In 2008, our country has also affected the global financial crisis that emerged at the international level.The reason for this is primarily based in the U.S. real estate sector due to the global financial crisis.Real estate assets can not be organized and can not to measure the risks affecting the financial structure of the world has led to a global crisis.In this study, the overall structure and activities of the Real Estate Investment Ventures, and the real estate sector in general, examination of the risks and what are the risks are explained.