Traktör hidrolik kaldırıcılarında üç nokta askı sisteminin kaldırma kapasitesi hesabı ve alt kolların tasarımının incelenmesi
Tractor hydraulic lifting system lifting capacity of three-point hitch calculation study design and lower arm
- Tez No: 328277
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURŞEN ÖNTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Traktör, Hidrolik Kaldırıcı, Üç Nokta Askı Düzeni, Kaldırma Kapasitesi2013, 66 Sayfa
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Namık Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 77
Özet
Traktörlerin genellikle arka kısmında olan hidrolik kaldırıcılar, diferansiyel üzerine monte edilmiş bir gövde, iki adet kaldırma kolu, ana mil, krank kolu, piston kolu, silindir, piston ve kontrol valfinden meydana gelen bir kaldırma sistemidir. Hidrolik kaldırıcının kollarından alınan kuvvet, üç nokta askı sistemi yardımı ile tarım alet ve ekipmanlarına iletilir.Üç nokta askı sistemi, tarım alet ve ekipmanlarının bağlanıp sökülmesini sağlaması yanında, kullanılan ekipmanların toprağı işlemesinde de büyük öneme sahiptir. Bu basit sistem sayesinde toprak uygun bir şekilde sürülür, uygun bir şekilde ekilir ve uygun bir şekilde toprakta yetiştirilen bitki biçilir. Bu işlemler yapılırken üç nokta askı sistemi elemanlarına, alet ve ekipmanların ağırlığı ve çeki kuvveti etki etmektedir.Bu tezde üç nokta askı sistemi kaldırma kapasitesi ve alt kaldırma kolu tasarımı incelenmiştir. Alt kaldırma kolu, bilgisayar destekli tasarım (CAD) programları ile modellenmiştir. Alt kaldırma kolu, kaldırma kuvveti ve çeki kuvveti göz önüne alınarak bilgisayar destekli analiz (CAA) programları ile analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Tractors usually at the back of hydraulic lifts, the differential is mounted on a body, two arms, the main shaft of the crank arm, connecting rod, cylinder, the piston and the control valve in the lifting system. The hydraulic lifter arms force, with the help of the three-point linkage system of agricultural tools and equipment are transmitted.Three-point linkage system, providing agricultural tools and equipment, connect to the removal as well as equipment used is of great importance in the functioning of the land. With this simple system is applied to a suitable ground, in accordance with the harvested plants are planted and grown in soil in accordance with. During these transactions, the three-point linkage system elements, tools and equipment weight and influence the draft force.In this thesis, three-point hitch lift capacity and lower lift arm design of the system are examined. Lower lift arm, computer-aided design (CAD) programs modeled. Lower lift arm, lift force, and taking into account the draft force the computer-aided analysis (CAA) programs have been analyzed.Keywords : Tractor, Hydraulic Lift, Three-Point Hitch System, Lifting Capacity.2013 , 66 Pages