Drivers and incentives of innovation and entrepreneurship in EU
Avrupa Birliği'nde girişimcilik ve inovasyona yönelik teşvik sistemleri
- Tez No: 330981
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÇAĞRI BULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnovasyon Destekleri, İnovasyon Fonları, Girişimcilik Destekleri, Girişimsel Çevre, KOBİ, Avrupa Birliği, Innovation Incentives, Innovation Funds, Entrepreneurship Incentives, Entrepreneurial Environment, SMEs, European Union
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Avrupa Birliği, rekabetin kilit unsurları olarak inovasyon ve girişimciliği desteklemekte ve doğru zihniyet ile girişimcilik becerilerinin pekiştirilmesi suretiyle Avrupa?da girişimci ruhun geliştirilmesinin önemini vurgulamaktadır. Rekabet ve ekonomik büyümenin önemli bir belirleyicisi olarak, inovasyon ve girişimcilik modern ekonomilerde yer alan birçok sanayi için önemli konulardır. İnovasyon, sosyal ve ekonomik refah bakımından katma değer sağlamaktadır. İnovasyon ve girişimcilik kavramları yaygın olarak birlikte kullanılmakta olup fakat her zaman benzer anlayış ile kullanılmamaktadır. Her iki konu arasında var olan güçlü bir ilişki söz konusudur. Bu çalışma her iki alanda da ilgili literatüre genel bir bakış sağlamaktadır. Bu bağlamda, ilgili terimler ve tanımlamalar tartışılmıştır. Çalışma aynı zamanda inovasyon ve girişimciliğin farklı teşvik sistemlerini ve aralarındaki ilişkiyi incelemektedir. Avrupa Birliği doğrudan finansman kaynakları bakımından iyi konumlandırılmış durumdadır. Bu fonlamalara örnek olarak inovasyona teşvik veren bölgesel ve kırsal kalkınma fonları verilebilir. Ayrıca KOBİ?lerinde sağlanan teşviklerden yararlanabilecekleri fonların örnekleri yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
European Union supports innovation and entrepreneurship as key elements of competition and emphasize on developing an entrepreneurial spirit in Europe by means of reinforcing the right mentality and entrepreneurial skills. As a key determinant of competitiveness and economic growth, innovation and entrepreneurship are important issues for many industries in modern economies. Innovation brings value-added to social and economic well-being. The terms innovation and entrepreneurship are commonly used but not always with the same understanding. There is an obvious strong relationship between these two subjects. This study gives an overview of relevant literature in both areas. In this context, relevant terms and definitions are discussed and presented. The study investigates various drivers of innovation, entrepreneurship and relationship between these important two issues and each driver. The EU is well-placed to direct funding programmes, such as regional and rural development funds, to encourage innovation and there are many good examples of funds which SMEs can benefit from these incentives.