Çalışma etiği ve boş zaman etiği değerlerinin örgütsel bağlılık üzerindeki etkileri üzerine bir alan araştırması
A field research on the effects of work ethics and leisure time ethics values upon organizational commitment
  1. Tez No: 331090
  2. Yazar: ADNAN ALDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. VEYSEL BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel Bağlılık, Çalışma Etiği, Boş Zaman Etiği, Organizational Commitment, Work Ethics, Ethics of Leisure
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 146
Özet
Günümüzde örgütlerde, örgütsel sisteme ve işe yönelik olumsuz tutum ve davranışlar giderek artmaktadır. Böyle bir ortamda, çalışanların işe ve örgüte olan bağlılık duygularının gelişmesi ise giderek zorlaşmaktadır. Bir taraftan çalışanların örgütsel bağlılık duygularının geliştirilmesi diğer taraftan ise onların iş performanslarını etkileyen çalışma etiği ve boş zaman etiği kavramlarının çözülmesi gerekliliği doğmaktadır. Bu çerçevede çalışmada örgütsel bağlılık ile çalışma etiği ve boş zaman etiği arasındaki ilişki kavramsal olarak ortaya konulmuştur. Çalışmada örgütsel bağlılık ve örgütsel bağlılığın sağlanmasında etkili olan faktörler; çalışma etiği ve boş zaman etiği kapsamına giren davranışlar ve bu davranışlar ile örgütsel bağlılık arasındaki ilişki ayrıntılı olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, in organizations, organizational system, and work and increasing negative attitudes and behaviors. In such an environment, employees' work and the development of feelings of loyalty to the organization in which it becomes increasingly difficult. If on the other hand, the development of a sense of organizational commitment of employees affect their job performance, work ethics and necessity of resolving the concepts of ethics arises from leisure. In this context, organizational commitment to study the relationship between work ethic and leisure ethic put forward conceptually. Organizational commitment and organizational factors that are effective in ensuring adherence to the study, work ethic and leisure ethic within the scope of the relationship between attitudes and behavior and organizational commitment are explored in detail.