Sınav yoluyla öğrenme yönteminin akademi başarı, tutum ve kalıcılığa etkisi: Sağlık hizmetlerinde iletişim dersi örneği
The effect of academic achievement, attitude and persistence of learning through exam method: The example of communication in health services lesson
  1. Tez No: 333484
  2. Yazar: SİBEL ALTUN SERDAROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERİMAN TOPBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Sınav yoluyla öğrenme, öğrenme, akademik başarı, tutum, kalıcılık, Learning by exams, learning, academic success, attitude, permanence
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Büro Yönetimi Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu araştırmanın amacı, ?Sınav Yoluyla Öğrenme Yöntemi?nin öğrencilerin akademik başarılarına, derse karşı olan tutumlarına ve öğrendikleri bilgilerin kalıcılık düzeylerine etkisini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda, ?Sınav yoluyla öğrenme yöntemi akademik başarı, derse karşı tutum ve öğrenilen bilgilerin kalıcılığı üzerinde etkili midir?? sorusu geliştirilmiştir. Araştırma ortaöğretim dokuzuncu sınıfa devam eden kırk öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada öntest-sontest kontrol gruplu deneysel desen kullanılmıştır. Uygulama sekiz hafta sürmüştür. Araştırmanın verileri başarı testi (?=.95) ve tutum ölçeği (?=.88) ile toplanmıştır. Verilerin analizinde ?Man Whitney U-testi? ve ?Wilcoxon İşaretli Sıralar Testi? kullanılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, Sınav Yoluyla Öğrenme Yönteminin öğrencilerin akademik başarıları, derse karşı olan tutumları ve öğrendikleri bilgilerin kalıcılık düzeyleri üzerinde etkili olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to determine how the learning through exam method affect academic achievement the of students, their attitude towards the lessons, the level of their knowledge acqusition. The question ?Is the learning through exam method effective on the students academic determine how the learning through exam method affect academic achievement the of students, their attitude towards the lessons, the level of their knowledge acqusition. achievement, attitude towards lessons and their knowledge acqusition. The research has been done with the participant of 40 students from 9 th class of secondary school. In this research, pretest/pasttest control-group experimental design has been used. This practice has lasted for 8 weeks. The results of this study has been added with success test (0,95) and attitude sculp (0,88) In the analysis of the results, Man-whitney U test and Wilcoxon marked test has been used. According to the results of the research, it has been observed that learning through exam method is effective on students academic success, their attitude towards the lessons and their knowledge permanence.